Το... θαύμα της Πορτογαλίας: Πώς κατάφερε να μηδενίσει τους θανάτους από κορωνοϊό

Το... θαύμα της Πορτογαλίας: Πώς κατάφερε να μηδενίσει τους θανάτους από κορωνοϊό

Η Πορτογαλία ανακοίνωσε σήμερα μηδενικούς θανάτους σχετιζόμενους με τον νέο κορωνοϊό, για το τελευταίο 24ωρο, για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν 9 μήνες, καθώς η χώρα αναδύεται από ένα λοκντάουν δύο μηνών, όπως έγινε γνωστό από την αρχή Υγείας της χώρας.

Η χώρα μετρά συνολικά 16.965 θανάτους από την αρχή της πανδημίας και 834.638 κρούσματα, επιπλέον 196 σε σύγκριση με μία ημέρα πριν.

Την τελευταία φορά που η Πορτογαλία ανακοίνωσε μηδενικούς θανάτους σχετιζόμενους με την Covid-19 ήταν την 3η Αυγούστου.

Η πορτογαλική αρχή Υγείας επισήμανε πως παραμένει στην «πράσινη ζώνη» στον πίνακα κινδύνου, με τον κίνδυνο μετάδοσης κάτω του 1 και τον εθνικό δείκτη επίπτωσης στα 70,4 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους.

Περίπου το 20% των 10 εκατομμυρίων κατοίκων της έχει αυτή τη στιγμή εμβολιαστεί με μία δόση ενός εμβολίου κατά της Covid-19 και το 7% με δύο δόσεις, ενώ πάνω από το 90% των ατόμων ηλικίας 80 ετών και άνω, η ομάδα με τους περισσότερους θανάτους, έχει εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Στη συνέντευξή του στο ThemaOnline και τον Τάσο Θεοδώρου, ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, μιλά ανοιχτά για την επόμενη μέρα στην πολιτική, το μέλλον της παράταξης, τις εκλογές του 2026 και του 2028, τη διακυβέρνηση Χριστοδουλίδη, το Κυπριακό, αλλά και τα νέα πολιτικά φαινόμενα που ταράζουν τα νερά.

BEST OF TOTHEMAONLINE