ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Η ώρα των ξενοδοχείων, τι συστήνουν οι ειδικοί - Ανάρπαστα τα εμβόλια σε νεαρότερες ηλικίες

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Η ώρα των ξενοδοχείων, τι συστήνουν οι ειδικοί - Ανάρπαστα τα εμβόλια σε νεαρότερες ηλικίες

Έχοντας αφήσει πίσω την εορταστική περίοδο του Πάσχα και μπαίνοντας αισίως στην τελευταία -ελπίζουμε- εβδομάδα του lockdown οι ειδικοί ετοιμάζονται πυρετωδώς για την αποκλιμάκωση των μέτρων.

Οι ασκήσεις επί χάρτου συνεχίζονται με αμείωτη ένταση αφού μέχρι αύριο Τετάρτη (5/5) η επιστημονική συμβουλευτική ομάδα θα πρέπει να έχει έτοιμο το πλάνο των εισηγήσεων που θα παρουσιαστούν ενώπιον του Υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνου Ιωάννου.

Στο μικροσκόπιο τίθενται ξεχωριστά και δίνοντας την πρέπουσα βαρύτητα και σημασία όλοι οι τομείς που αναμένεται ή βρίσκονται προς αξιολόγηση για να επαναλειτουργήσουν με τα περισσότερα εξ’αυτών να είναι λίγο πολύ γνωστά από τα μέχρι στιγμής δημοσιεύματα.

Σε περίοπτη θέση πάντως στην ατζέντα των επιδημιολόγων βρίσκεται και το άνοιγμα των ξενοδοχειακών μονάδων. Με τον τουρισμό να έχει ήδη δεχτεί ένα τεράστιο πλήγμα τους τελευταίους 14 μήνες η συζήτηση εντείνεται με τους ιδιοκτήτες αλλά και τους εργαζόμενους να αδημονούν σε επαναλειτουργία φιλοξενώντας τόσο εξωτερικό όσο και εγχώριο τουρισμό.

Εκ πρώτης όψεως πάντως, η επιστημονική ομάδα φαίνεται να βλέπει με ‘θετικό μάτι’ την επαναλειτουργία των ξενοδοχειακών μονάδων νοουμένου φυσικά ότι αφενός κάτι τέτοιο επιτρέπεται από την επιδημιολογική εικόνα του νησιού και αφετέρου θα τηρούνται με θρησκευτική ευλάβεια όλα τα πρωτόκολλα και μέτρα αυτοπροστασίας.

Μάλιστα βλέποντας και τις θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών το φετινό καλοκαίρι φαίνεται να έκανε... νωρίς την εμφάνιση του κάτι που ενδεχομένως να ευνοήσει ένα ‘μίνι ρεφάρισμα’ της χασούρας.

Στα επίσης θετικά των ημερών οφείλουμε να τοποθετήσουμε και την τεράστια ανταπόκριση των νεαρότερων ηλικιών (44 και κάτω) στο εμβολιαστικό πλάνο. Μάλιστα μόνο σήμερα (Τρίτη 4/5) και μέσα σε μόλις 1 ώρα από το άνοιγμα της Πύλης Εμβολιασμού (08:30 π.μ) είχαν προλάβει να προκρατηθούν πέραν των 10.000 ραντεβού, αριθμός που είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακός.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Κυβερνητικές Εξετάσεις: Αυτές είναι οι ημερομηνίες για το 2024 - Μέχρι πότε μπορείς να υποβάλεις αίτηση;

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Τον σταμάτησαν για έλεγχο και τον «τσάκωσαν» με μαχαίρι - Χειροπέδες σε 35χρονο



Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 8:30 το πρωί η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου, στον Γενικό Έφορο Εκλογών, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top