ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Πότε φεύγουν κέρφιου, μάσκες και περιορισμοί - Καλοκαίρι όπως παλιά -ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Πότε φεύγουν κέρφιου, μάσκες και περιορισμοί - Καλοκαίρι όπως παλιά -ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Αχτίδα αισιοδοξίας αποτελεί η αποκλιμάκωση των μέτρων μετά την άρση του δεκαπενθήμερου lockdown καθώς όπως διαμηνύουν οι ειδικοί, η τρίτη φάση της αποκλιμάκωσης 'αγγίζει' την κανονικότητα. 

Όπως μας αναφέρθηκε από μέλη της επιστημονικής ομάδας, η χώρα μας αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην τελική ευθεία της μεγάλης επιστροφής στην πολυπόθητη κανονικότητα με τον ορίζοντα να έχει τοποθετηθεί την 1η Ιουνίου. 

Με την είσοδο μας λοιπόν στην τελευταία φάση της αποκλιμάκωσης η Κύπρος θα επιστρέψει σε μία κατάσταση που θα θυμίζει πολύ την προ-πανδημίας εποχή αφού υπολογίζεται πως θα υπάρξει -σχεδόν- πλήρης απαλοιφή όλων των περιοριστικών μέτρων που μας συνοδεύουν. 

Συγκεκριμένα, ο δείκτης που καθορίζει την βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας -πέραν του σκληρού δείκτη των νοσηλειών- αφορά την εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού. Ο στόχος και σκοπός είναι με την ραγδαία επιτάχυνση του εμβολιαστικού πλάνου να φτάσουμε στο 60-65% των κατοίκων, τουλάχιστον με την πρώτη δόση κάποιου εμβολίου. 

Ένας στόχος που είναι περισσότερο από εφικτός και αναμένεται να επιτευχθεί απελευθερώνοντας μας από τα δεσμά των μέτρων και διαταγμάτων που μας συντροφεύουν εδώ και 14 μήνες. Καταφέραμε να αλιεύσουμε πως η διαδικασία επαναφοράς θα εμπεριέχει την κατάργηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας (κέρφιου) καθώς και την αφαίρεση των περιορισμών και πλαφόν σε αριθμούς που αφορούν υποστατικά και συναθροίσεις. 

Πολύ μεγάλη είναι η πιθανότητα κατάργησης της χρήσης μάσκας -ιδιαίτερα όσον αφορά τους εξωτερικούς χώρους- αλλά ενδεχομένως και σε εσωτερικούς, ενώ πρόθεση είναι όπως παραμείνει η χρήση αντισηπτικού τζελ σε αρχικό στάδιο. 

Οι αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών σε υποστατικά μπορούν να μικρύνουν, ο αριθμός των ατόμων που μπορούν να παρακαθίσουν μαζί σε ένα τραπέζι θα μεγαλώσει ενώ αναμένεται και άρση των περιορισμών που αφορούν δημόσιες συναθροίσεις και εκδηλώσεις. 

Με την ευχή λοιπόν όλα να κυλήσουν ομαλά με το εμβολιαστικό πλάνο και την πολυαναμενόμενη ανοσία της αγέλης, να υπάρξει η πλήρης άρση των περιορισμών με τη χώρα να μπαίνει σε ρυθμούς χωρίς την παρουσία περιοριστικών μέτρων.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Videogate: «Δεν προκύπτει ότι το βίντεο αποτελεί υβριδική επίθεση κατά ΚΔ» - Όσα λέει ο δικηγόρος της Black Cube

Videogate: «Δεν προκύπτει ότι το βίντεο αποτελεί υβριδική επίθεση κατά ΚΔ» - Όσα λέει ο δικηγόρος της Black Cube

Δεν προκύπτει ότι το βίντεο της γνωστής υπόθεσης «Video Gate» αποτελεί υβριδική επίθεση κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο δικηγόρος της εταιρείας Black Cube, Αντώνης Δημητρίου. Όπως σημείωσε, η εταιρεία είχε θέσει εξ αρχής ως προϋπόθεση για να συνδράμει στις έρευνες, να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητα του φυσικού ή νομικού προσώπου που την είχε εργοδοτήσει για την παραγωγή του βίντεο.

BEST OF TOTHEMAONLINE