ΚΟΣΜΟΣ

ΙΣΡΑΗΛ: «Κόλαση πυρός» για άλλο ένα βράδυ- Τουλάχιστον 115 οι νεκροί- Βομβαρδίζουν συνεχώς Χαμάς και Ισραηλινοί

ΙΣΡΑΗΛ: «Κόλαση πυρός» για άλλο ένα βράδυ- Τουλάχιστον 115 οι νεκροί- Βομβαρδίζουν συνεχώς Χαμάς και Ισραηλινοί

Οι Ταξιαρχίες Εζ αντ Ντιν αλ Κάσαμ, ο στρατιωτικός βραχίονας της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς, που κυβερνά τη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσαν σήμερα ότι εκτοξεύθηκαν άλλες 100 ρουκέτες εναντίον της ισραηλινής πόλης Ασκελόν, μετέδωσε ο παλαιστινιακός ραδιοφωνικός σταθμός Ντούνια αλ Ουάταν.

Σύμφωνα με τον στρατιωτικό βραχίονα της Χαμάς, οι ρουκέτες εκτοξεύθηκαν στις 02:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) σε αντίποινα για «τον θάνατο αμάχων και μαχητών του κινήματος και την καταστροφή υποδομών στη Λωρίδα (της Γάζας)» σε ισραηλινές επιθέσεις. Εν τω μεταξύ, ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει από την πλευρά του να βομβαρδίζει με αεροσκάφη και πυροβόλα τη Λωρίδα της Γάζας.

Νωρίτερα σήμερα, οι Ταξιαρχίες Εζ αντ Ντιν αλ Κάσαμ είχαν ανακοινώσει την εκτόξευση 50 ρουκετών εναντίον της Ασκελόν και της Ασντότ. Παράλληλα, οι Ταξιαρχίες Αλ Κουντς, ο ένοπλος βραχίονας του Παλαιστινιακού Ισλαμικού Τζιχάντ, ανακοίνωσαν ότι εκτόξευσαν επίσης ρουκέτες εναντίον των πόλεων Μπερ Σεβά, Ασκελόν και Σντερότ. Από την πλευρά τους οι Ταξιαρχίες Νάσερ Σάλαχ αντ Ντιν, ο στρατιωτικός βραχίονας των Επιτροπών Λαϊκής Αντίστασης, ανακοίνωσαν πως εκτόξευσαν δύο ρουκέτες εναντίον της Νετιβότ, πόλης στο νότιο Ισραήλ.

Οι ανταλλαγές πυρών μεταξύ των ισραηλινών ένοπλων δυνάμεων και παλαιστινιακών ένοπλων οργανώσεων στη Λωρίδα της Γάζας, που δεν έχουν σταματήσει από τη 10η Μαΐου, πυροδοτήθηκαν από τις ταραχές στο τέμενος Αλ Άκσα, στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Συγκρούσεις μεταξύ Παλαιστινίων και της ισραηλινής αστυνομίας ξέσπασαν εξάλλου μετά την απόφαση δικαστηρίου του Ισραήλ να διωχθούν οικογένειες Παλαιστινίων από τη συνοικία Σέιχ Τζάρα και να παραχωρηθούν ακίνητα σε Εβραίους εποίκους, με το σκεπτικό ότι ανήκαν στις οικογένειές τους πριν από το 1948. Εκκρεμεί η λήψη τελεσίδικης απόφασης.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας στη Γάζα, τουλάχιστον 109 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και άλλοι 620 και πλέον έχουν τραυματιστεί. Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ, οι ρουκέτες των Παλαιστινίων μαχητών έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον έξι Ισραηλινούς.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

O Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, καταθέτει σήμερα στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο αίτημα για εξέταση καταγγελίας για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top