Στέιτ Ντιπάρτμεντ προς Αμερικανούς: Αποφεύγετε τα ταξίδια σε Ισραήλ και Παλαιστινιακά Εδάφη

Στέιτ Ντιπάρτμεντ προς Αμερικανούς: Αποφεύγετε τα ταξίδια σε Ισραήλ και Παλαιστινιακά Εδάφη

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών προέτρεψε χθες Πέμπτη τους υπηκόους των ΗΠΑ να «αποφεύγουν τα ταξίδια στο Ισραήλ», εξαιτίας της ανάφλεξης της βίας αυτή την εβδομάδα ανάμεσα στους Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους.

Το επίπεδο της προειδοποίησης στους ταξιδιώτες, το οποίο είχε μειωθεί τις αμέσως προηγούμενες εβδομάδες χάρη στη βελτίωση της υγειονομικής κατάστασης, ειδικότερα την πρόοδο της εκστρατείας εμβολιασμού κατά του COVID-19 στο εβραϊκό κράτος, επανήλθε στην τρίτη βαθμίδα της τετράβαθμης κλίμακας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Αποφύγετε να πάτε στο Ισραήλ λόγω της ένοπλης σύρραξης και των ταραχών», αναφέρεται στη νεότερη ταξιδιωτική οδηγία.

Η αμερικανική διπλωματία αναφέρεται ακόμη πιο κατηγορηματικά προειδοποιώντας τους Αμερικανούς να μην πάνε στη Λωρίδα της Γάζας εξαιτίας «της τρομοκρατίας, των ταραχών και της ένοπλης σύρραξης», ούτε στη Δυτική Όχθη λόγω των υγειονομικών μέτρων. Στην περίπτωση των Παλαιστινιακών Εδαφών, η προειδοποίηση βρίσκεται στην τέταρτη, την υψηλότερη βαθμίδα της κλίμακας.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προεδρικό: Σεβαστό το αποτέλεσμα των εκλογών – Συνεχίζεται η συνεργασία με ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ εκτός Βουλής

Προεδρικό: Σεβαστό το αποτέλεσμα των εκλογών – Συνεχίζεται η συνεργασία με ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ εκτός Βουλής

Η Κυβέρνηση θα έχει συνεργασία σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα κόμματα, όπου μπορούν και συμπίπτουν σε θέματα του προγράμματός της, δήλωσε την Τρίτη στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, προσθέτοντας ότι ο κυπριακός λαός φάνηκε στη συντριπτική του πλειοψηφία να εγκρίνει την ιδεολογικοπολιτική κατεύθυνση της Κυβέρνησης.

BEST OF TOTHEMAONLINE