ΚΟΣΜΟΣ

Νέα συνομιλία Μπάϊντεν - Νετανιάχου, πρωτοβουλία και από Μακρόν

Νέα συνομιλία Μπάϊντεν - Νετανιάχου, πρωτοβουλία και από Μακρόν

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προανήγγειλε τη Δευτέρα ότι θα μιλήσει ξανά εντός της ημέρας με τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, την ώρα που Χαμάς και Ισραήλ δείχνουν να αγνοούν τις εκκλήσεις για αποκλιμάκωση της βίας.



"Θα μιλήσω με τον Πρωθυπουργό (του Ισραήλ) σε μία ώρα και θα έχω περισσότερα πράγματα να πω μετά τη συνομιλία αυτήν", είπε στους δημοσιογράφους ο Μπάιντεν, όταν ρωτήθηκε αν θα κάνει έκκληση για κατάπαυση του πυρός.

Οι ΗΠΑ αντιτάχθηκαν και πάλι σήμερα, για τρίτη φορά σε μία εβδομάδα, στην έγκριση ενός ψηφίσματος από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ το οποίο ζητούσε να σταματήσει η βία και "να προστατευθούν οι πολίτες, ιδίως τα παιδιά", όπως ανέφεραν διπλωματικές πηγές.

Εξάλλου ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε τη Δευτέρα πως τις επόμενες ημέρες θα εργαστεί με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου και τον βασιλιά της Ιορδανίας "σε μια σαφή πρόταση για εκεχειρία και ένα πιθανό μονοπάτι για συνομιλίες μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων".

Μιλώντας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Εμανουέλ Μακρόν είπε, επίσης, ότι την επόμενη φορά που θα μιλήσει με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ θα κάνει αναφορά στον βομβαρδισμό από ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη τιου κτιρίου όπου στεγάζονταν διεθνή μέσα ενημέρωσης στη Γάζα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top