Το έξυπνο κόλπο για να κοιμηθείτε όταν κάνει ζέστη

Το έξυπνο κόλπο για να κοιμηθείτε όταν κάνει ζέστη

Πώς θα ρίξετε τη θερμοκρασία του σώματός σας καταφέρνοντας να κοιμηθείτε όταν κάνει ζέστη;

Σίγουρα σας είναι οικεία η κίνηση του να ρίχνουμε θαλασσινό νερό στο σβέρκο μας πριν μπούμε στη θάλασσα. Αυτό μας βοηθάει να συνηθίσουμε τη θερμοκρασία του νερού.

Από την άλλη θα έχετε παρατηρήσει ότι οι άνθρωποι που ζουν στην έρημο προστατεύουν τον σβέρκο τους απ’ τον ήλιο καλύπτοντάς τον με ύφασμα. Υπάρχει λόγος για αυτό. Το πάνω μέρος του σβέρκου είναι κοντά στο κέντρο ρύθμισης της θερμοκρασίας του οργανισμού. Το σύστημα που λειτουργεί σαν θερμοστάτης βρίσκεται κοντά. Για να κοιμηθούμε καλά, δεν πρέπει να υπάρχει πολλή ζέστη. Γι’ αυτό και δεν είναι καλή ιδέα να κάνουμε σωματική άσκηση πριν ξαπλώσουμε.

Το κρύο αντιθέτως, ευνοεί τον ύπνο. Αν έχετε δυσκολία στο να κοιμηθείτε, ακουμπήστε στον σβέρκο σας ένα νωπό ύφασμα που είχατε βάλει στην κατάψυξη κατά τη διάρκεια της μέρας. Αυτή η αίσθηση δροσιάς είναι πολύ πιθανό να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε σαν μωρό.

Πηγή: Υγεία: Τα μυστικά της καλής ζωής, Δρ. Φρεντερίκ Σαλντμάν

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα ισορροπία ισχύος στην κεντροδεξιά- Η Αννίτα Δημητρίου και ο γρίφος των προεδρικών εκλογών

Νέα ισορροπία ισχύος στην κεντροδεξιά- Η Αννίτα Δημητρίου και ο γρίφος των προεδρικών εκλογών

Οι προεδρικές εκλογές του 2028 μπορεί να βρίσκονται ακόμη μακριά, όμως οι πρόσφατες βουλευτικές εκλογές και όσα ακολούθησαν στη νέα Βουλή, έχουν ήδη αρχίσει να διαμορφώνουν το πολιτικό σκηνικό της επόμενης ημέρας. Και αν υπάρχει ένα βασικό πολιτικό συμπέρασμα από τις τελευταίες εβδομάδες, αυτό δεν αφορά μόνο τους συσχετισμούς δυνάμεων εντός του Κοινοβουλίου. Αφορά κυρίως τη διαμόρφωση μιας νέας ισορροπίας στον ευρύτερο χώρο της κεντροδεξιάς.

BEST OF TOTHEMAONLINE