ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Μόνο με καθήμενους θα λειτουργούν τα μπαρ από την Πέμπτη – «Λουκέτο» από την 1η παράβαση

ΕΛΛΑΔΑ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Μόνο με καθήμενους θα λειτουργούν τα μπαρ από την Πέμπτη – «Λουκέτο» από την 1η παράβαση

Μεγάλη ανησυχία στους επιστήμονες έχει φέρει η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην Ελλάδα, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει σήμερα 1.797 νέες επιβεβαιωμένες μολύνσεις από τον φονικό ιό. Πρόκειται για αύξηση… 442% σε μόλις δύο εβδομάδες.

Στην επιδημιολογική εικόνα της χώρα μας αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της έκτακτης ενημέρωσης για τον κοροναϊό αναφέρθηκε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς αρχικά τόνισε πως υπάρχει ανησυχία ειδικά για την μετάλλαξη Δέλτα στη χώρα μας. «Όσοι είναι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν πολύ να νοσήσουν ακόμη και σοβαρά», είπε, μιλώντας για αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων.

Ο ίδιος είπε επίσης πως ιχνηλάτηση δείχνει ότι τα περισσότερα νέα κρούσματα αφορούν σε μικρότερες ηλικίες και μέσο όρο τα 27 έτη.

Αποκλειστικά με καθήμενους η νυχτερινή διασκέδαση
Όπως ανακοίνωσε, από 08 Ιουλίου όλοι οι χώροι εστίασης θα λειτουργούν αποκλειστικά με καθήμενους και όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Από την πρώτη παράβαση -και μάλιστα από την επόμενη μέρα- οι επιχειρήσεις θα βρίσκονται αντιμέτωποι με την αναστολή λειτουργίας, είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος μίλησε και για βαριά πρόστιμα.

Δείτε live την ενημέρωση

Πιο αναλυτικά δήλωσε:

«Η μετάλλαξη Δέλτα έχει αρχίσει να επικρατεί και οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν. Από την περασμένη Δευτέρα έχουμε καταγράψει αλματώδη αύξηση στα νέα κρούσματα, που σχεδόν έχουν τριπλασιαστεί.

Τα νέα κρούσματα εντοπίζονται κυρίως σε νεαρές ηλικίες και κυρίως σε δραστηριότητες διασκέδασης σε κλαμπ και μπαρ, που λειτουργούν ως εστίες υπερμετάδοσης.

Ο μέσος όρος των νέων κρουσμάτων είναι στα 27 έτη.

Το τελευταίο διάστημα καταγράφησαν εκατοντάδες κρούσματα από χώρους διασκέδασης. Στον Νότιο Τομέα Αττικής η θετικότητα αυξήθηκε σημαντικά. Η θετικότητα πήγε στο 6,1% και στο 8% θετικότητα στους δήμους Αλίμου και Γλυφάδας.

Η κυβέρνηση αποφάσισε:

Από την Πέμπτη όλοι οιχώροι εστίασης, μπαρ, κέντρα δοιασκέδασης, θα λειτουργούν μόνο με καθήμενους και με τους κανόνες χωρητικότητας που έχουν οριστεί.

Όσοι ελέγχονται και παραβιάζουν τα μέτρα, θα έχουν άμεσα προσωρινή αναστολή δραστηριότητας, από την πρώτη παράβαση και από την επόμενη ημέρα.

-Με την πρώτη παράβαση θα επιβάλλεται πρόστιμο 5.000 ευρώ και 7 ημέρες αναστολή λειτουργίας.


-Στη δεύτερη παράβαση 15 ημέρες αναστολή λειτουργίας.

-Στην τρίτη παράβαση θα αφαιρείται η άδεια λειτουργίας.

Στην ΚΥΑ που θα εκδοθεί, θα περιλαμβάνεται και η δυνατότητα επιβολής κυρώσεων εκ των υστέρων, με βάση υλικό που θα προκύπτει παράβαση (σ.σ. social media, βίντεο και καταγγελίες)».

Πηγή: TothemaOnline / in.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top