ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Χριστίνα Γιαννάκη: «Είναι λάθος ο κόσμος να σκέφτεται τις παρενέργειες - Είναι αμελητέες μπροστά στη συνολική προστασία του τόπου»

Χριστίνα Γιαννάκη: «Είναι λάθος ο κόσμος να σκέφτεται τις παρενέργειες - Είναι αμελητέες μπροστά στη συνολική προστασία του τόπου»

Το εμβολιαστικό πρόγραμμα φαίνεται να παραμένει στάσιμο αφού καθημερινά γίνονται συνεχείς προτροπές στους ανεμβολίαστους πολίτες ώστε να μεγαλώσει το εύρος θωράκισης του πληθυσμού.

Πολλοί είναι αυτοί που φοβούνται για τυχόν παρενέργειες των εμβολίων με αποτέλεσμα να κάνουν ένα βήμα πίσω. Η Χριστίνα Γιαννάκη, Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, μίλησε στο Sigma, στην εκπομπή «Μεσημέρι και κάτι», σχολιάζοντας το θέμα αυτό, δίνοντας και μια πιο γενική εικόνα της επιδημιολογικής κατάστασης της χώρας, σύμφωνα με τον αριθμό των εμβολιασμένων μέχρις στιγμής.

«Ο μαζικός εμβολιασμός έχει αποδειχθεί ως ένα βασικό όπλο θωράκισης εναντίον της νόσου covid-19 και όταν λέω μαζικός, εννοώ ότι όλοι οι πολίτες πρέπει να εμβολιαστούν», ανέφερε η Κυρία Γιαννάκη.

«Τη πρώτη δόση έλαβαν 470 000 άτομα, ενώ τη δεύτερη 387 000, δηλαδή στο σύνολο 857 000 πολίτες», πρόσθεσε. 

Όσο αφορά τις τυχόν παρενέργειες των εμβολίων η Κυρία Γιαννάκη τόνισε χαρακτηριστικά πως σύμφωνα και με τις ιατρικές επιστήμες είναι λάθος ο κόσμος να σκέφτεται έτσι, αφού όπως η ίδια είπε οι παρενέργειες είναι αμελητέες μπροστά στη προστασία του γενικού συνόλου του πληθυσμού.

«Πρέπει να αφαιρέσουμε αυτό που σκέφτεται ο κόσμος για τις παρενέργειες. Αυτό σύμφωνα και με την άποψη της ιατρικής επιστήμης είναι λάθος»

«Αυτό το εμβόλιο είναι προστασία για τον εαυτό μου, για την κοινωνία, κόβω την αλυσίδα και οι παρενέργειες είναι αμελητέες μπροστά στο να εμβολιαστώ και να προστατεύσω τον τόπο μου», επισήμανε η Κυρία Γιαννάκη.

Καταλήγοντας, παρότρυνε τον κόσμο να συνεχίσει τα προστατευτικά μέτρα εμβολιασμένοι ή μη, να βάζει τη μάσκα του, να τηρεί τις αποστάσεις αλλά και να αποφεύγει τους χώρους στους οποίους παρατηρείται μεγάλος συγχρωτισμός.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Πασαλιμάνι: Βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά την κατάρρευση του κτιρίου - Το φορτηγό που σκοτώθηκε ο αστυνομικός

Ακομπλεξάριστη η Δέσποινα Βανδή: Το βίντεο στο TikΤοκ – Έτσι είναι όταν ξυπνάει



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top