ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Όλα τα μέτρα στο τραπέζι - Έκρηξη ανησυχίας και νέος συναγερμός

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Όλα τα μέτρα στο τραπέζι - Έκρηξη ανησυχίας και νέος συναγερμός

Η νέα μερική επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας και η ελαφριά αύξηση των κρουσμάτων κατά τη χθεσινή μέρα (Δευτέρα 19/7) έσβησε τα όποια χαμόγελα παρουσιάστηκαν αρχικά με την μίνι-σταθεροποίηση του προηγούμενου τριημέρου. 

Όπως είχε δηλώσει χθες και στην ιστοσελίδα μας ο καθηγητής Μοριακής Ιολογίας και μέλος της επιστημονικής ομάδας Δρ Πέτρος Καραγιάννης, τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται ένα πανομοιότυπο μοτίβο αφού ενώ τα Σαββατοκύριακα τα κρούσματα παρουσιάζονται μειωμένα, τις Δευτέρες και Τρίτες παρατηρείται μία μικρή αύξηση.

Έτσι και χθες, τα 1056 νέα επιβεβαιωμένα περιστατικά καθώς και οι 5 νεκροί επέφεραν μια τάση ανησυχίας. Στα θετικά μπορεί να καταγραφεί τόσο το αυξημένο ενδιαφέρον για ραντεβού εμβολιασμού αλλά και η μεγάλη απήχηση που παρουσιάζουν οι κινητές μονάδες εμβολιασμού τύπου 'Walk-In' αφού μόνο κατά τη χθεσινή μέρα εμβολιάστηκαν μέσω αυτών 914 πολίτες. 

Οι έλεγχοι σε υποστατικά και χώρους εστίασης και διασκέδασης έχουν γίνει εντονότεροι και συχνότεροι αφού το Safepass πλέον λειτουργεί σαν 'διαβατήριο' για όλους τους χώρους συνάθροισης και συνωστισμού στους οποίους δύναται να βρίσκονται ταυτόχρονα πέραν των 20 ατόμων. 

Γίνεται λοιπόν αντιληπτό πως τα κίνητρα θα συνεχίσουν να μοιράζονται γενναιόδωρα δίνοντας το έναυσμα στους πλεόν δύσπιστους για να ενταχθούν στο εμβολιαστικό πλάνο, ενώ στο στάδιο που βρισκόμαστε δεν δύναται να υπάρξουν ιδιαίτερα αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα. Αυτό που προβληματίζει έντονα είναι αφενός η ταχύτατη διασπορά του ιού στην κοινότητα και αφετέρου η δυσκολία στον εντοπισμό τόσο των κρουσμάτων αλλά και ιδιαιτέρως των επαφών και αφετέρου η πολύ μεγάλη αύξηση στην εισροή των νοσηλευόμενων. 

Μετά από μία περίοδο σταθεροποίησης και ανακούφισης τα νοσηλευτήρια ετοιμάζονται να δεχτούν εκ νέου πιέσεις με τον ΟκΥΠΥ να καταρτίζει πλάνο που περιλαμβάνει αύξηση των κλινών ΜΕΘ. Η πραγματικότητα είναι πως το σταυροδρόμι είναι ιδιαίτερα κρίσιμο αφού εάν η κατάσταση δεν τεθεί άμεσα υπό έλεγχο το πρόβλημα αναμένεται να παρουσιαστεί σε πολλαπλάσιο βαθμό με την κάθοδο του φθινοπώρου. 

Η Κυβέρνηση αναμένει με το χέρι στη σκανδάλη, ενώ αρκετές από τις εισηγήσεις και τις προτάσεις που τέθηκαν επί τάπητος στο Υπουργικό Συμβούλιο και δεν υιοθετήθηκαν βρίσκονται στο συρτάρι έτοιμες να επανέλθουν εάν αυτό χρειαστεί. Με ενδιαφέρον αναμένεται λοιπόν η αντίδραση από πλευράς Κυβέρνησης, τόσο σε όσους -υγιώς- διαμαρτύρονταν για τον εμβολιασμό, στη μάχη της εστίασης κατά του Safepass αλλά και στα όλα θλιβερά συνέβησαν την Κυριακή.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top