ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Εισβολή» από ποντικούς: Λανθασμένη η διαδικασία αποκατάστασης των σκυβαλότοπων λέει ο Χ. Θεοπέμπτου

«Εισβολή»  από ποντικούς: Λανθασμένη η διαδικασία αποκατάστασης των σκυβαλότοπων λέει ο Χ. Θεοπέμπτου

Τραγική είναι η κατάσταση στους σκυβαλότοπους της Κύπρου, αφού η διαδικασία αποκατάστασης τους και η μετατροπή τους σε πράσινα σημεία γίνεται λανθασμένα.

Ο τέως Επίτροπος Περιβάλλοντος και λέκτορας στο ΤΕΠΑΚ,  Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, ήταν φιλοξενούμενος στην ενημερωτική εκπομπή «Πρώτη Ενημέρωση» στο Thema Web Tv Radio, είπε ότι οι εργολάβοι που αναλαμβάνουν τη διαδικασία δεν εφαρμόζουν καν τους απλούς κανόνες αποκατάστασης.

Ο κύριος Θεοπέμπτου, διαπίστωσε, ότι «αρκετοί εργολάβοι δεν λαμβάνουν εκ των προτέρων μέτρα για καταπολέμηση των τρωκτικών και ως εκ τούτο μόλις αρχίζουν με τις μπουλντόζες την επικάλυψη των σκουπιδιών με χώμα, ποντικοί σε μέγεθος γάτων», όπως είπε χαρακτηριστικά,  «διασκορπίζονται στη γύρω περιοχή και γίνονται «πονοκέφαλος» για τους κατοίκους.»

Ο κύριος Θεοπέμπτου έδωσε για παράδειγμα την αναστάτωση που προκλήθηκε πρόσφατα στο Παραλίμνι,  όταν τα τρωκτικά μπήκαν στην κατοικημένη περιοχή.

Στην Κύπρο αυτή τη στιγμή,  λειτουργούν ανεπίσημα εξακόσιοι παράνομοι σκυβαλότοποι και για το λόγο αυτό η ΕΕ επέβαλε κυρώσεις στην Κύπρο. Οι μεγαλύτεροι είναι στις περιοχές Βατί και Κοτσιάτη. 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top