Σε σοβαρή κατάσταση η 22χρονη εγκυμονούσα και η 16χρονη που νοσηλεύονται με κορωνοϊό – Νεαροί είναι βαριά περιστατικά – «Πρώτη φορά το βλέπουμε»

Σε σοβαρή κατάσταση η 22χρονη εγκυμονούσα και η 16χρονη που νοσηλεύονται με κορωνοϊό – Νεαροί είναι βαριά περιστατικά – «Πρώτη φορά το βλέπουμε»

Για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσηλευτήρια της Κύπρου και τους ασθενείς που είναι θετικοί στον κορωνοϊό, μίλησε το πρωί της Δευτέρας 26 Ιουλίου ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου στο κρατικό ραδιόφωνο.

Ο κ. Χαριλάου αρχικά ανάφερε ότι υπήρξε μια μαζική είσοδος ασθενών στα νοσηλευτήρια, με άθροισμα σε 25 ημέρες να έχουμε 22 000 κρούσματα στην κοινότητα, όπου το 3% τοις εκατό από αυτά χρήζουν νοσηλείας, ως αποτέλεσμα να έχουμε 650 εισαγωγές στατιστικά. Ανησυχητικός είναι ο αριθμός ασθενών στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, που αυτή τη στιγμή ανέρχεται στους 34, ενώ αναμένεται να αυξηθεί.

Σημείωσε ακόμη ότι αυτή τη στιγμή τα περιστατικά που νοσηλεύονται είναι πιο βαριά από προηγούμενες φορές. «Δεν έχουμε ξαναδεί τόσους ανθρώπους να είναι με μάσκα επανεισπνοής ή με high flow, όλοι τους να έχουν τόσο μεγάλες ανάγκες οξυγόνου, με τόσο βαριές πνευμονίες και με αναπνευστικές ανεπάρκειες, όλοι τους άτομα νεαρά».

Τα πράγματα είναι σοβαρά όσον αφορά την νόσηση λέει ο κ. Χαριλάου και ο κόσμος πρέπει να το αντιληφθεί.

Αναφερόμενος στην κατάσταση της υγείας της 22χρονης εγκυμονούσας, η οποία νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ο κ. Χαριλάου ανάφερε ότι είναι σοβαρή η κατάστασή της, όπως και όλα τα περιστατικά που βρίσκονται στην Εντατική, ενώ σοβαρή είναι και η κατάσταση της 16χρονης που νοσηλεύεται με αναπνευστική ανεπάρκεια.

Ευχές να πάνε όλα καλά για όσους νοσηλεύονται και να επιστρέψουν σύντομα στο σπίτι τους εξέφρασε καταλυτικά ο κ. Χαριλάου.  

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

Ο ΓΓ του ΟΗΕ ανέφερε ότι μέχρι και την τελευταία μέρα της θητείας του θα συνεχίζει να εργάζεται για επανέναρξη των συνομιλιών, σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης. Μιλώντας την Παρασκευή σε εκδήλωση της κυπριακής ομογένειας, στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στη συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, όπου, όπως είπε, παρουσίασε νέες ιδέες που αφορούν την ουσία, τη μεθοδολογία, τα ΜΟΕ που θα μπορούσαν να ανοίξουν τον δρόμο για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, όμως σημείωσε ότι «η τουρκική πλευρά απάντησε αρνητικά».

BEST OF TOTHEMAONLINE