ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Πολυετής φυλάκιση 7 χρόνων σε δύο πρόσωπα για διακίνηση και κατοχή κοκαΐνης

Πολυετής φυλάκιση 7 χρόνων σε δύο πρόσωπα για διακίνηση και κατοχή κοκαΐνης

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Κύπρου που συνεδρίασε σήμερα στη Λάρνακα επέβαλε ποινές φυλάκισης επτά χρόνων στον Γιώργο Γεωργίου 36 χρόνων από τη Λεμεσό και έξι χρόνων στην Ελένη Γερασίμου 32 χρόνων επίσης από τη Λεμεσό.

Οι δυο τους κρίθηκαν ένοχοι ύστερα από ακροαματική διαδικασία στις κατηγορίες της παράνομης εισαγωγής ναρκωτικών και της παράνομης κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα, δηλαδή ενός κιλού και 38 γραμμαρίων κοκαΐνης, με ποσοστό καθαρότητας 45%.

Το Κακουργιοδικείο επέβαλε επίσης ποινή φυλάκισης τριών χρόνων με αναστολή, στην τρίτη κατηγορούμενη Χριστίνα Κλεάνθους 26 χρόνων από τη Λεμεσό, η οποία κρίθηκε ένοχη για την κατηγορία της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος.

Σημειώνεται ότι ο Γεωργίου και η Κλεάνθους είναι νυμφευμένοι και έχουν ένα αγοράκι ηλικίας τριών χρόνων.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, μετά από πληροφορίες, μέλη της ΥΚΑΝ έθεσαν υπό παρακολούθηση τον Γεωργίου, ο οποίος το απόγευμα της 20ης Φεβρουαρίου 2015 εισήλθε με αυτοκίνητο από το οδόφραγμα του Περγάμους, στο χωριό Πύλα, απ’ όπου εξήλθε 40 περίπου λεπτά αργότερα με συνοδηγό τη Γερασίμου.

Το αυτοκίνητο ανακόπηκε από τα μέλη της ΥΚΑΝ παρά τον κυκλικό κόμβο Καλού Χωριού στη Λάρνακα και ο Γεωργίου έβγαλε και παρέδωσε από τη τσέπη του μπουφάν του ένα νάιλον σακούλι που περιείχε ξηρή φυτική ύλη κάνναβης συνολικού βάρους ενός γραμμαρίου. Σε σωματική έρευνα που έγινε στη Γερασίμου εντοπίστηκαν σε τσέπη της ζακέτας που φορούσε το ποσό των 4,900 ευρώ.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο αυτοκίνητο εντοπίστηκε μια ταξιδιωτική τσάντα, η οποία στην πτυσσόμενη χειρολαβή της μέσα σε πλαστικό, είχε τέσσερις μικρές συσκευασίες τυλιγμένες με λαδόκολλες, εντός των οποίων υπήρχαν διάφανες συσκευασίες με άσπρη σκόνη. Επίσης στο πλαστικό κάλυμμα της πόρτας του συνοδηγού του αυτοκινήτου εντοπίστηκαν άλλες 4 μικρές συσκευασίες τυλιγμένες με λαδόκολλες εντός των οποίων υπήρχαν διάφανες συσκευασίες με άσπρη σκόνη. Μετά από επιστημονικές εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι οι οκτώ συνολικά συσκευασίες περιείχαν 1038,58 γραμμάρια κοκαΐνης.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας μέλη της ΥΚΑΝ μετέβησαν στο σπίτι του Γεωργίου και στην παρουσία της συζύγου του, της τρίτης κατηγορούμενης, διεξήγαγαν έρευνα και παρέλαβαν 2 κινητά τηλέφωνα και 4 SIM κάρτες.

Ανακρινόμενος ο Γεωργίου παραδέχθηκε στην Αστυνομία ότι έλαβε οδηγίες από άλλο πρόσωπο να μεταβεί σε συγκεκριμένο σημείο στη Λεμεσό για να παραλάβει το ποσό των 4,900 ευρώ και να το παραδώσει στη Γερασίμου, την οποία θα παραλάμβανε από τα κατεχόμενα στις 20/2/2015. Επίσης θα αφαιρούσε από το πλαστικό εντός του οποίου βρίσκεται η πτυσσόμενη χειρολαβή της βαλίτσας της Γερασίμου, τις συσκευασίες που βρίσκονταν μέσα και να τις τοποθετήσει μέσα στο πλαστικό της πόρτας του συνοδηγού. Ο Γεωργίου θα παρέδιδε την κοκαΐνη σε άλλο πρόσωπο έναντι του ποσού των 2 χιλιάδων ευρώ. 

Η Γερασίμου ανακρινόμενη παραδέχτηκε ότι μετά από οδηγίες άλλου προσώπου ταξίδεψε στις 18/2/2015 από το Λονδίνο όπου διέμενε τα τελευταία δύο χρόνια, στο Άμστερνταμ με σκοπό να εισάγει ναρκωτικά στην Κύπρο. Το άλλο πρόσωπο της παρέδωσε τη βαλίτσα με τα ναρκωτικά σε ξενοδοχείο στο Άμστερνταμ με οδηγίες να τα μεταφέρει στη Κύπρο μέσω του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου και να τα παραδώσει στο Γεωργίου λαμβάνοντας αμοιβή 7,500 χιλιάδες ευρώ.

Η Κλεάνθους παραδέχθηκε στην Αστυνομία ότι είχε γνώση της εισαγωγής, ότι συνωμότησε με τους Γεωργίου και Γερασίμου για να εισάγουν κοκαΐνη στην Κύπρο και γι’ αυτό παρείχε σχετική βοήθεια.

Η Αστυνομία εξέδωσε από τον Φεβρουάριο ένταλμα σύλληψης εναντίον του προσώπου που παρέδωσε στη Γερασίμου στο Άμστερνταμ, τα ναρκωτικά για να τα φέρει στην Κύπρο και καταζητείται βάση και ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε στις 30/3/2015.

Επιβάλλοντας την ποινή ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου Νικόλαος Σάντης χαρακτήρισε «ικανές» τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων, λέγοντας ότι «παρέθεσαν τα γεγονότα της υπόθεσης με τρόπο δίκαιο».

Πρόσθεσε ότι για σκοπούς μετριασμού της ποινής το Κακουργιοδικείο έλαβε υπόψη το λευκό ποινικό μητρώο των κατηγορουμένων, την παραδοχή και έμπρακτη μεταμέλεια τους και το γεγονός ότι έδωσαν μαρτυρία για το 4ο πρόσωπο της υπόθεσης, δηλαδή τον ιθύνοντα νου πίσω από τη μεταφορά των ναρκωτικών.

Αναφέρθηκε στη σοβαρότητα των αδικημάτων και σημείωσε πως «ο κάθε ένας (από τους κατηγορουμένους) εκτέλεσε το δικό του ρόλο στα πράγματα».

Το Κακουργιοδικείο επέβαλε στο Γιώργο Γεωργίου ποινή 7 χρόνων στην κατηγορία της παράνομης εισαγωγής ναρκωτικών και 7 χρόνων στη κατηγορία της παράνομης κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα.

Στην Ελένη Γερασίμου επιβλήθηκε ποινή 6 χρόνων στην κατηγορία της παράνομης εισαγωγής ναρκωτικών και 6 χρόνων στην κατηγορία της και της παράνομης κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα.  Οι ποινές συντρέχουν.

Στην Χριστίνα Κλεάνθους το Κακουργιοδικείο επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 χρόνων για την κατηγορία της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος. Ωστόσο, το Κακουργιοδικείο ασκώντας την διακριτική του ευχέρεια, ανέστειλε την ποινή φυλάκισης της Κλεάνθους.

Απευθυνόμενος προς την Κλεάνθους, ο Νικόλαος Σάντης είπε πως δεν θα μεταφερθεί στις Κεντρικές Φυλακές αλλά εάν στα επόμενα τρία χρόνια διαπράξει αδίκημα το οποίο προνοεί ποινή φυλάκισης, τότε το Δικαστήριο θα μπορεί να ενεργοποιήσει είτε ολόκληρη τη ποινή που της επιβλήθηκε σήμερα, είτε μέρος της ποινής είτε καθόλου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top