Φωτιά στην Αττική: Αγώνας δρόμου για να ελεγχθούν τα μέτωπα έως το μεσημέρι - Αναζωπυρώσεις στις Αφίδνες

Φωτιά στην Αττική: Αγώνας δρόμου για να ελεγχθούν τα μέτωπα έως το μεσημέρι - Αναζωπυρώσεις στις Αφίδνες

Δύσκολες ώρες ζει η Αττική, με την πυρκαγιά που αναζωπυρώθηκε χθες το μεσημέρι να συνεχίζει να μαίνεται ανεξέλεγκτα και να είναι πλέον μέσα στις Αφίδνες, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας πέρασε την εθνική οδό προς Καπανδρίτι, στο ύψος των διοδίων, και από την άλλη πλευρά έφτασε στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα από το πρωί εντοπίζεται κυρίως στις Αφίδνες, με πολλές διάσπαρτες εστίες να αναζωπυρώνονται και να αναγκάζουν πυροσβέστες και εθελοντές να τρέχουν για να προλάβουν την επέκτασή τους. Στη μάχη έχουν ριχτεί και τα εναέρια μέσα.

«Υπάρχει μεγάλο μέτωπο προς Ιπποκράτειο Πολιτεία, δυο μικρά ας πούμε προς τα Βασιλικά και ένα στις Αφίδνες» τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Αττικής, Βασίλης Κόκκαλης. Αρκετές είναι οι υλικές ζημιές και στους οικισμούς Κοσμοθέα και Δροσοπηγή, όπως φαίνεται από τη φωτογραφική καταγραφή των καταστροφών που έκανε ο ρεπόρτερ Χρήστος Χατζησπύρου του protothema.gr.

 

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης-Έρχιουρμαν ανεβάζουν ρυθμούς: Εβδομαδιαίες συναντήσεις και ορόσημο η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

Χριστοδουλίδης-Έρχιουρμαν ανεβάζουν ρυθμούς: Εβδομαδιαίες συναντήσεις και ορόσημο η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

Σε πιο εντατική φάση περνούν οι επαφές για το Κυπριακό, μετά τη μακρά συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Τουφάν Έρχιουρμαν, κατά την οποία συμφωνήθηκε οι δύο πλευρές να έχουν πλέον τουλάχιστον μία συνάντηση την εβδομάδα, ακόμη και συχνότερα εφόσον κριθεί αναγκαίο.

BEST OF TOTHEMAONLINE