Σε αυτές τις περιοχές εντοπίστηκαν κρούσματα την Παρασκευή – Νέα περιστατικά σε οίκους ευγηρίας και Εθνική Φρουρά – ΠΙΝΑΚΑΣ

Σε αυτές τις περιοχές εντοπίστηκαν κρούσματα την Παρασκευή – Νέα περιστατικά σε οίκους ευγηρίας και Εθνική Φρουρά – ΠΙΝΑΚΑΣ

Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωση την Παρασκευή 06 Αυγούστου 525 (ποσοστό θετικότητας: 0,89%) νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 και 4 θανάτους.

Από τις 59,278 διαγνώσεις που διενεργήθηκαν σήμερα οι 7,385 έγιναν με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και οι 51,893 με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test), εντοπίστηκαν 525 περιστατικά της νόσου COVID-19, που προέκυψαν ως εξής:

  • 9 κρούσματα από 3,419 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών στα Αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου.
  • 126 κρούσματα από 3,727 δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας.
  • 18 κρούσματα από 239 δείγματα που λήφθηκαν από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων.
  • 291 κρούσματα από 35,248 δείγματα που εξετάστηκαν με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test) σε ιδιωτικά κλινικά εργαστήρια και σε φαρμακεία.
  • 81 κρούσματα από 16,645 δείγματα που εξετάστηκαν με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test) μέσω του προγράμματος του Υπουργείου Υγείας.

Αναλυτικά, οι εξετάσεις ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) μέσω του προγράμματος του Υπουργείου Υγείας πραγματοποιήθηκαν σήμερα ως ακολούθως:

Επαρχία / Τομέας

Αριθμός τεστ

Αριθμός θετικών

Λευκωσία

6,463

21

Λεμεσός

3,691

19

Λάρνακα

2,221

12

Πάφος

1,739

15

Αμμόχωστος

1,455

7

Οίκοι Ευγηρίας

Λευκωσία

261

3

Λεμεσός

166

0

Κλειστές Δομές

58

0

Δειγματοληπτικός Αεροδρόμια

269

1

Εθνική Φρουρά

322

3

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Νέος γύρος επαφών, παλιές διαφωνίες - Το μεγάλο στοίχημα μέχρι τη Νέα Υόρκη

Κυπριακό: Νέος γύρος επαφών, παλιές διαφωνίες - Το μεγάλο στοίχημα μέχρι τη Νέα Υόρκη

Σε μια νέα φάση, αυτή τη φορά με πιο πυκνό ημερολόγιο επαφών και σαφές χρονοδιάγραμμα μπροστά τους, εισέρχονται οι προσπάθειες για επανεκκίνηση της διαδικασίας στο Κυπριακό. Η πρώτη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Τουφάν Έρχιουρμαν δεν έλυσε τις μεγάλες διαφορές, έδειξε όμως ότι υπάρχει πλέον ένας σταθερός δίαυλος επικοινωνίας, πάνω στον οποίο θα επιχειρηθεί να χτιστεί η συνέχεια.

BEST OF TOTHEMAONLINE