Στη δημοσιότητα ο αριθμός των αναφορών για παρενέργειες από εμβόλια στην Κύπρο - ΠΙΝΑΚΑΣ

Στη δημοσιότητα ο αριθμός των αναφορών για παρενέργειες από εμβόλια στην Κύπρο - ΠΙΝΑΚΑΣ

Μέχρι και τις 4 Αυγούστου 2021, οι Φαρμακευτικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας έλαβαν και αξιολόγησαν συνολικά 326 αναφορές για ανεπιθύμητες ενέργειες που πιθανόν να σχετίζονται με τον εμβολιασμό για πρόληψη της νόσου COVID-19, σύμφωνα με νεότερη σχετική ανακοίνωση από τις Υπηρεσίες.

Οι 234 (ποσοστό 71%) ταξινομήθηκαν ως ήπιες/μέτριες και οι 90 (ποσοστό 29%) ως σοβαρές .

Αναλυτικά οι αριθμοί των αναφορών ανά εμβόλιο παρουσιάζονται στον πιο κάτω πίνακα. Επισημαίνεται ότι, ο σχετικός αριθμός και η φύση των αναφορών μέσω του συστήματος της Κίτρινης Κάρτας δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για τη σύγκριση του προφίλ ασφάλειας των διαφόρων εμβολίων καθώς πολλοί παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν μία αναφορά ανεπιθύμητης ενέργειας.Η αναφορά πιθανών ανεπιθύμητων ενεργειών στις Φαρμακευτικές Υπηρεσίες για τα εμβόλια COVID-19 γίνεται μέσω του συστήματος της Κίτρινης Κάρτας.

Μια αναφορά για πιθανή ανεπιθύμητη ενέργεια μέσω του συστήματος της Κίτρινης Κάρτας δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η ανεπιθύμητη ενέργεια προκλήθηκε από το εμβόλιο, αλλά ότι το άτομο που την αναφέρει υποψιάζεται ότι μπορεί να οφείλεται στο εμβόλιο. Τυχόν υποκείμενα νοσήματα ή άλλες μη διαγνωσμένες παθήσεις που δεν σχετίζονται με τον εμβολιασμό μπορεί να επηρεάσουν την αναφορά.

Αριθμός ατόμων που έλαβαν την 1η και τη 2η δόση εμβολίου στην Κύπρο

Σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Υγείας, μέχρι και τις 4 Αυγούστου 2021, συνολικά 541.601 άτομα στην Κύπρο έλαβαν την 1η δόση του εμβολίου ενώ συνολικά 484.612 άτομα έχουν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό σχήμα και με τις 2 δόσεις (1 εφάπαξ δόση για το εμβόλιο Janssen).

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Έγκλημα εκτός ελέγχου; Εξαγγελίες Χριστοδουλίδη – Βαριά πυρά Λοϊζίδη για την Αστυνομία - «Ο ΠτΔ δεν ενημερώνεται σωστά»

Έγκλημα εκτός ελέγχου; Εξαγγελίες Χριστοδουλίδη – Βαριά πυρά Λοϊζίδη για την Αστυνομία - «Ο ΠτΔ δεν ενημερώνεται σωστά»

Σε μια περίοδο κατά την οποία η αύξηση της εγκληματικότητας και οι συνεχείς υποθέσεις που απασχολούν την επικαιρότητα εντείνουν το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών και δοκιμάζουν την εμπιστοσύνη προς τους θεσμούς, η δημόσια συζήτηση για την αποτελεσματικότητα των μηχανισμών ασφάλειας βρίσκεται στο επίκεντρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE