Στέφης και Ιωσηφίνα συμφώνησαν σε εντατικοποίηση προσπαθειών για εξάλειψη των διακρίσεων

Στέφης και Ιωσηφίνα συμφώνησαν σε εντατικοποίηση προσπαθειών για εξάλειψη των διακρίσεων

Συναντίληψη σχετικά με την ανάγκη εντατικοποίησης των προσπαθειών για εξάλειψη των διακρίσεων και ανισοτήτων σε βάρος των γυναικών, ιδιαίτερα στις δυσμενείς συνθήκες που έχει δημιουργήσει η παρατεταμένη πανδημία του κορωνοϊού, υπήρξε κατά τη συνάντηση της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Στέφης Δράκου με την Επίτροπο Ισότητας των Φύλων Ιωσηφίνα Αντωνίου, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη.
 

Όπως μεταδίδει το ΓΤΠ, αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσαν τα θέματα ισότητας μεταξύ ανδρών και γυναικών και η αναγκαιότητα πρόληψης και καταπολέμησης της έμφυλης βίας,
 
Κατά τη συνάντηση συμφωνήθηκαν επίσης συγκεκριμένοι τομείς δράσης, οι οποίοι θα πρέπει να προωθηθούν κατά προτεραιότητα, όπως είναι η εισαγωγή θετικών μέτρων δράσης για αύξηση της συμμετοχής των γυναικών στα κέντρα λήψεως αποφάσεων, η προώθηση δημιουργίας του Συντονιστικού Φορέα για πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών, η ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων των γυναικών και η προώθηση καταπολέμησης του γλωσσικού σεξισμού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης: «Η δήλωση Γκουτέρες δεν επιδέχεται καμία απολύτως ερμηνεία»

Χριστοδουλίδης: «Η δήλωση Γκουτέρες δεν επιδέχεται καμία απολύτως ερμηνεία»

Η δήλωση του ΓΓ του ΟΗΕ δεν επιδέχεται καμιάς απολύτως ερμηνείας, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης απευθυνόμενος προς τα μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου Αποδήμων για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, το πρώτο θέμα για το οποίο τους ενημέρωσε το απόγευμα στο Προεδρικό, κεκλεισμένων των θυρών.