ΚΥΠΡΟΣ

Επέκρινε τη δήλωση του Τ/κ ηγέτη για φυλετικό διαχωρισμό στην Κύπρο ο Τουφάν Ερχιουρμάν

Επέκρινε τη δήλωση του Τ/κ ηγέτη για φυλετικό διαχωρισμό στην Κύπρο ο Τουφάν Ερχιουρμάν

Ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού κόμματος (CTP) Τουφάν Ερχιουρμάν, σχολιάζοντας τη δήλωση του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ερσίν Τατάρ στη συνέντευξη, που παραχώρησε στην εφημερίδα Financial Times, είπε ότι «ο Τατάρ εξηγούσε τη μη λύση του κυπριακού προβλήματος κάνοντας λόγο για θρησκευτικό, εθνικό και φυλετικό διαχωρισμό, λες και δεν είχε κάτι να πει», γράφει η «Γενί Ντουζέν».
 

«Μπορείτε να μην πιστεύετε στην ομοσπονδία, αλλά για να εξηγήσετε γιατί δεν μπορεί να υπάρξει [ομοσπονδία] κάνετε λόγο, εκ μέρους μας, εκ μέρους του τουρκοκυπριακού λαού, σε ένα διεθνές μέσο ενημέρωσης, όπως είναι η εφημερίδα Financial Times,  για θρησκευτικό, εθνικό και ειδικότερα για φυλετικό διαχωρισμό;», ανέφερε ο Ερχιουρμάν,.
 
Είπε ακόμα ότι ποτέ δεν θα χρησιμοποιούσε την έννοια «φυλή», ενώ στην «τδβκ» ζουν άνθρωποι με διαφορετική θρησκεία και εθνικότητα. «Ως μέλος του τουρκοκυπριακού λαού, δεν βρίσκω λόγια να περιγράψω τα αισθήματα μου έναντι μιας τέτοιας δήλωσης», είπε.
 
Σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Ερσίν Τάταρ, απαντώντας στον Ερχιουρμάν, ανάφερε ότι «στη δήλωσή μου στη Financial Times, είπα ότι στην Κύπρο υπάρχουν δύο ξεχωριστοί λαοί, οι Τούρκοι είναι μουσουλμάνοι, οι Ελληνοκύπριοι είναι χριστιανοί με διαφορετική κουλτούρα και παραδόσεις. Ζουν ξεχωριστά από το 1963. Είναι αδύνατο να ενωθούν πάλι οι δύο πλευρές υπό τη στέγη της ομοσπονδίας. Είπα ότι με το ζόρι παντρειά δεν γίνεται. Δεν χρησιμοποίησα τη λέξη φυλή, κύριε».
 

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top