ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θλίψη στην πανεπιστημιακή κοινότητα - Έφυγε ο Ανδρέας Παπαπαύλου

Θλίψη στην πανεπιστημιακή κοινότητα - Έφυγε ο Ανδρέας Παπαπαύλου

Με βαθιά θλίψη το Πανεπιστήμιο Κύπρου αποχαιρετά ένα από τα παλαιότερα στελέχη του, τον Καθηγητή Ανδρέα Παπαπαύλου, ο οποίος απεβίωσε στις 10 Αυγούστου 2021, σε ηλικία 72 ετών. Ο εκλιπών, όπως αναφέρει το Πανεπίστημο, ήταν ένας δοτικός ακαδημαϊκός δάσκαλος, πολύ αγαπητός και έχαιρε της εκτίμησης των φοιτητών/τριών του και των συναδέλφων του.

Ο Ανδρέας Παπαπαύλου γεννήθηκε στη Λάπηθο το 1948 και ήταν παντρεμένος με τη Λήδα-Μαρία Ζαμπράνα, με την οποία απέκτησαν δύο παιδιά, τη Χριστίνα και τον Μιχάλη. Συμπλήρωσε τις βασικές του σπουδές στο Kean University of New Jersey στις ΗΠΑ (ΒΑ στην Αγγλική Φιλολογία και την Ψυχολογία, 1974) και πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο University of Rochester (MA στην Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία και PhD στην Ψυχογλωσσολογία, 1978). Έχοντας προηγουμένως διδάξει σε διάφορα πανεπιστήμια του εξωτερικού, το 1991 ήταν ένας από τους πρώτους καθηγητές που διορίστηκαν στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Μέχρι την αφυπηρέτησή του το 2017, υπηρέτησε το Πανεπιστήμιο από διάφορες θέσεις, έχοντας διατελέσει Πρόεδρος του Τμήματος Αγγλικών Σπουδών, Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και μέλος της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου. Ως καθηγητής Ψυχογλωσσολογίας, είχε σημαντική συνεισφορά στα ερευνητικά του πεδία, που περιλάμβαναν τις γλωσσικές στάσεις, τις κοινωνιογλωσσικές επιπτώσεις του λεξικού δανεισμού, τις ψυχογλωσσολογικές πτυχές της διγλωσσίας, το διδιαλεκτισμό και τη δίγλωσση και διαπολιτισμική εκπαίδευση. Ιδιαίτερη μνεία αρμόζει στη συνεισφορά του στην κοινωνιογλωσσική μελέτη της κυπριακής διαλέκτου, στην οποία πρωτοστάτησε. 12 Αυγούστου 2021 Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων, Τομέας Προώθησης και Προβολής Γραφείο Επικοινωνίας Τομέας Προώθησης και Προβολής Επίσης, ο εκλιπών Ανδρέας Παπαπαύλου ήταν ένας δοτικός ακαδημαϊκός δάσκαλος που, με τη χαρακτηριστική απλότητα και αμεσότητά του, πρόσφερε απλόχερα και γενναιόδωρα τις γνώσεις και την εμπειρία του στους πολλούς φοιτητές που δίδαξε και είχε υπό την καθοδήγησή του.

Τα τελευταία χρόνια, αντιμετώπισε με δύναμη και γενναιότητα τα προβλήματα υγείας που είχε, δίνοντας παράδειγμα σθένους και αγωνιστικότητας σε όλους όσους τον ήξεραν.

Η κηδεία του εκλιπόντος θα τελεστεί τη Δευτέρα 16 Αυγούστου 2021, η ώρα 13:30, στον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στον Άγιο Αθανάσιο στη Λεμεσό.

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια προς την οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος.

Οι σημαίες του Πανεπιστημίου Κύπρου θα κυματίζουν μεσίστιες έως και την ημέρα τέλεσης της κηδείας ως ένδειξη πένθους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top