ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Νέα μέτρα στο τραπέζι από Σεπτέμβρη – Τι να αναμένουμε

ΚΥΠΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Νέα μέτρα στο τραπέζι από Σεπτέμβρη – Τι να αναμένουμε

Παρά την σταθεροποίηση του αριθμού των ημερήσιων περιστατικών με τα κρούσματα να κυμαίνονται στα 400-500, η κατάσταση κάθε άλλο παρά καθησυχαστική μπορεί να χαρακτηριστεί.

Οι σοβαρά νοσηλευόμενοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας αλλά και σε Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας καθώς και τα άτομα που χρειάζονται διασωλήνωση αυξάνονται διαρκώς αφού χθες είχαμε και πάλι 244 ασθενείς στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ.

Τόσο η ασφυκτική κατάσταση των νοσηλευτηρίων όσο και η κατακόρυφη πτώση της διάμεσης ηλικίας των ατόμων που χρήζουν νοσηλείας δίνουν το στίγμα του τέταρτου κύματος.

Η επιδημιολογική εικόνα συνεχίζει να χαρακτηρίζεται ως επιβαρυμένη και σε περίπτωση που δεν παρουσιαστεί άμεση βελτίωση της κατάστασης -ιδιαίτερα σε ότι αφορά τα νοσηλευτήρια- δεν αποκλείεται η λήψη αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων.

Οι προσπάθειες για αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με τα κέντρα Walk-In σε συνδυασμό με τα μπόνους και κίνητρα της Κυβέρνησης να έχουν δώσει μία έξτρα ώθηση στα ραντεβού.

Αν η επιδημιολογική εικόνα του σήμερα δεν παρουσιάσει κάποια σημαντική βελτίωση, θα έρθουν στο φως και τα αντίστοιχα μέτρα κάτι που δεν αποκλείεται να τεθεί σε ισχύ ακόμη και προληπτικά για να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος πισωγυρίσματος.

Το lockdown θεωρείται η εσχάτη λύση αφού είναι πλέον γνωστό πως η οικονομία ακροβατεί σε τεντωμένο σκοινί. Αρκετές από τις γενναιόδωρες χαλαρώσεις που έχουν δοθεί ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου αναμένεται να πάνε… περίπατο κυρίως σε αυτές που άπτονται των συναθροίσεων.

Ο συγχρωτισμός ατόμων -ιδιαίτερα σε κλειστούς χώρους- αποτελεί τον νούμερο 1 κίνδυνο όσον αφορά τη διασπορά και σίγουρα οι μέγιστοι αριθμοί αναμένεται να μειωθούν.

Στόχος είναι αυτή τη φορά -όπως αναφέρουν και μέλη της επιστημονικής ομάδας- να ληφθούν μέτρα και αποφάσεις εκ των προτέρων και χωρίς να περιμένουμε τις συστάσεις του ECDC αφού πλέον υπάρχει ένα πιο ξεκάθαρο μοτίβο με την επιστήμη να προσπαθεί να μείνει μπροστά στη μάχη με την πανδημία.

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top