ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Πόρτα από παντού στους ανεμβολίαστους - Τι δείχνουν για την Κύπρο τα μέτρα της Ελλάδας

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Πόρτα από παντού στους ανεμβολίαστους - Τι δείχνουν για την Κύπρο τα μέτρα της Ελλάδας

Σαν κεραυνός εν αιθρία έσκασαν στην Ελλάδα οι ανακοινώσεις των νέων μέτρων για την καταπολέμηση της διασποράς, μετά και την μεγάλη έξαρση που παρατηρήθηκε το τελευταίο δεκαήμερο.

Σε ένα παρόμοιο μοντέλο με αυτό της Κύπρου, η Ελλάδα προχώρησε σε ακόμη σκληρότερες αποφάσεις, αφήνοντας ουσιαστικά ‘στο δρόμο’ όλους τους ανεμβολίαστους.

-Στους κλειστούς χώρους καταστημάτων εστίασης και κέντρων διασκέδασης, θα εισέρχονται μόνον όσοι έχουν εμβολιαστεί ή έχουν πιστοποιητικό νόσησης των τελευταίων έξι μηνών

-Τα γήπεδα (κλειστά και ανοιχτά) θα λειτουργούν μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες

Όπως λοιπόν γίνεται εύκολα αντιληπτό, η θηλιά στο λαιμό των μη εμβολιασμένων σφίγγει ακόμη περισσότερο αφού πλέον δεν τίθεται μόνο το ζήτημα της οικονομικής επιβάρυνσης (είτε με PCR, είτε με rapid test) αλλά και της ταλαιπωρίας στην οποία κάποιος υποβάλλεται.

Πλέον δε δίνεται καν η δυνατότητα σε άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί για να μπορέσουν να παραστούν σε κλειστό χώρο εστίασης, διασκέδασης, γήπεδο ενώ ακόμη και στους χώρους που επιτρέπεται η παρουσία τους -έστω με την υποβολή σε μοριακή εξέταση PCR ή rapid test- η συχνότητα με την οποία θα πρέπει να πραγματοποιούνται, σε συνάρτηση με το κόστος αλλά και το μέσο εισόδημα το καθιστά… οικονομική καρμανιόλα.

Δεσπόζουν άλλωστε το τελευταίο 24ωρο τα άρθρα που διατυμπανίζουν πως μόνο και μόνο για να παραστείς στη δουλειά σου (όντας ανεμβολίαστος) θα χρειάζεσαι περίπου 500€ μηνιαίως! Αντιλαμβάνεστε πως η ένταση και η αυστηρότητα των μέτρων δημιουργεί αυτόματα ένα τεράστιο διαχωρισμό ενώ παράλληλα η αντιπαράθεση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ (με την Κυβέρνηση να κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ ότι τάσσεται στο πλευρό των αντιεμβολιαστών) μόνο να μεγαλώσει μπορεί αυτό το χάσμα.

Στην Κύπρο η κατάσταση βρίσκεται σε αρκετά καλύτερα επίπεδα την παρούσα στιγμή όμως παρακολουθώντας την παγκόσμια τάση και δη το τι συμβαίνει στην Ελλάδα δεν αποκλείεται αυστηροποιήσεις να επέλθουν και στα δικά μας πρωτόκολλα.

Κάτι τέτοιο όπως είναι φυσικό θα δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερους τριγμούς με το χάσμα να μεγαλώνει με την Κυβέρνηση αλλά και την συμβουλευτική επιστημονική επιτροπή να προσπαθεί να βρει τη χρυσή φόρμουλα μεταξύ της καλής επιδημιολογικής εικόνας, δημιουργίας τείχους προστασίας αλλά και της αντιπαράθεσης που δημιουργείται μεταξύ εμβολιαστών και ανεμβολίαστων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top