ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αφέθηκαν ελεύθεροι οι δύο αστυνομικοί για τις απειλές κατά Πενταρά - Ξεψαχνίζουν τα τηλέφωνά τους

Αφέθηκαν ελεύθεροι οι δύο αστυνομικοί για τις απειλές κατά Πενταρά - Ξεψαχνίζουν τα τηλέφωνά τους

Κατηγορήθηκαν γραπτώς για να κλητευθούν αργότερα στο Δικαστήριο οι δύο Ειδικοί αστυφύλακες, ηλικίας 41 ετών, για την υπό διερεύνηση υπόθεση αποστολής απειλητικών μηνυμάτων σε βάρος του αστυνομικού διευθυντή και μετά από επιστημονική μαρτυρία που προέκυψε εναντίον τους.


Σύμφωνα με την Αστυνομία τα διατάγματα προσωποκράτησης των δύο Ειδικών αστυφυλάκων είχαν ανανεωθεί για τέσσερις και για δύο ημέρες. Ωστόσο μετά την λήξη των διαταγμάτων προσωποκράτησης τους οι δύο 41χρονοι κατηγορήθηκαν γραπτώς για να κλητευθούν αργότερα, ενώπιον της δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο εναντίον του πρώτου ειδικού αστυφύλακα διερευνώνται αδικήματα παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου, συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος κ.α. Εναντίον του δεύτερου, διερευνώνται αδικήματα απειλής βίας, γραπτών απειλών, διαφθοράς, κατάχρησης εξουσίας, αποστολής υβριστικών και απειλητικών μηνυμάτων κ.α. Τα αδικήματα διαπράχθηκαν μεταξύ Απριλίου του 2019  και Αυγούστου του 2021.

Αρχικά η Αστυνομία είχε προχωρήσει στην σύλληψη 55χρονου στο αεροδρόμιο Λάρνακας, εναντίον του οποίου εκκρεμούσαν εντάλματα για απειλητικά γραπτά μηνύματα προς τον αστυνομικό διευθυντή Πάφου. Ακολούθως σε κατάθεση του ο 55χρονος φέρεται να κατονόμασε τους δύο ειδικούς αστυφύλακες ως συνεργούς του, οι οποίοι συνελήφθησαν στις 15 Αυγούστου του 2021. 

Στο πλαίσιο των ερευνών έχουν ληφθεί καταθέσεις από το οικογενειακό, φιλικό και εργασιακό περιβάλλον των δύο υπόπτων και έγιναν έρευνες. Επίσης εξετάστηκαν επιστημονικά τα τεκμήρια που παραλήφθηκαν, όπως τηλέφωνα και ηλεκτρονικοί υπολογιστές. 

Ακόμη έχει ζητηθεί έκδοση διατάγματος πρόσβασης στο καταγεγραμμένο περιεχόμενο ιδιωτικής επικοινωνίας στις τηλεφωνικές συσκευές των δύο υπόπτων και εξέταση των δεδομένων που τυχόν θα προκύψουν. Οι εξετάσεις συνεχίζονται από το ΤΑΕ Πάφου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Κυβερνητικές Εξετάσεις: Αυτές είναι οι ημερομηνίες για το 2024 - Μέχρι πότε μπορείς να υποβάλεις αίτηση;

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Τον σταμάτησαν για έλεγχο και τον «τσάκωσαν» με μαχαίρι - Χειροπέδες σε 35χρονο



Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 8:30 το πρωί η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου, στον Γενικό Έφορο Εκλογών, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top