ΔΙΕΘΝΗ

Ερντογάν: Η Τουρκία δεν μπορεί να αντέξει πρόσθετο βάρος μετανάστευσης

Ερντογάν: Η Τουρκία δεν μπορεί να αντέξει πρόσθετο βάρος μετανάστευσης

Η Τουρκία δεν μπορεί να αντέξει ένα πρόσθετο βάρος μεταναστών από Συρία ή από Αφγανιστάν, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.
 

Σε ομιλία του στο πλαίσιο τελετών για την 950η επέτειο της νίκης του Μαντζικέρτ, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι “η Τουρκία, η οποία φιλοξενεί σήμερα περισσότερους από 5 εκατομμύρια αιτούντες άσυλο, δεν μπορεί να αντέξει ένα πρόσθετο βάρος που προέρχεται από τη Συρία ή το Αφγανιστάν”.
 
“Δυστυχώς, η Τουρκία έχει μια τέτοια αξιωματική αντιπολίτευση που λέει ότι 1,5 εκατομμύρια Αφγανοί βρίσκονται στην Τουρκία. Μέγα ψέμα. Επί του παρόντος, υπάρχουν 300.000 εγγεγραμμένοι και μη εγγεγραμμένοι Αφγανοί μετανάστες στη χώρα μας”, υποστήριξε ο Τούρκος Πρόεδρος.
 
Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ακόμη ότι “είναι σημαντικό να μειωθεί η πίεση της μετανάστευσης προκειμένου να αποφευχθούν νέα δράματα στα δυτικά σύνορα της χώρας μας, γι αυτό είναι σημαντικό να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στο Αφγανιστάν. “Για το σκοπό αυτό, η Τουρκία θα συνεχίσει να βρίσκεται σε στενό διάλογο με όλα τα μέρη στο Αφγανιστάν”, ανέφερε.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top