Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports Socialista lifenewscy

Μεγάλη ανησυχία για θανάτους νεαρής ηλικίας: Έρχεται καθολικό lockdown τον Σεπτέμβριο και στην Κύπρο;

28.08.2021
09:08
Κορωνοϊός

Μεγάλη ανησυχία για τον συνεχόμενο αριθμό θανάτων ο οποίος πλέον χτυπά και μικρές ηλικίες.

Τις τελευταίες μέρες θρηνήσαμε αρκετούς συνανθρώπους μας απο 40 έτών οικογενειάρχες, χωρίς υποκείμενα νοσήματα και ανεμβολίαστοι.

Το γεγονός ότι στην κοινότητα υπάρχει ποσοστό ανεμβολίαστο, αυξάνει τις πιθανότητες νοσηλείας τους σε σοβαρή κατάσταση. Δυστυχώς είναι ενα αναμφισβήτητο γεγονός, όπου ανθρώπινες ζωές χάνονται, ενώ θα μπορούσε να αποτραπεί με τον εμβολιασμό τους.

Μάλιστα συγγενείς τους αναφέρουν και καταγγέλουν τόσο γιατρούς "τσαρλατάνους" που τους έπεισαν να μην εμβολιαστούν όσο και ιερείς που δεν πιστεύουν στο εμβόλιο. Ενω στο φως της δημοσιότητας έχει έρθει και το περιστατικό με γιατρό ο οποίος έδινε ψεύτικα πιστοποιητικά εμβολιασμού σε πολίτες με αντάλλαγμα χρηματική αμοιβή.

 Χώρες στο εξωτερικό μπαίνουν σε lockdown:

Στην Αυστραλία ποσοστό μεγαλύτερο από το 50% των Αυστραλών έχει τεθεί υπό την εφαρμογή λοκτνάουν, καθώς αξιωματούχοι στο Σίδνεϊ και στη Μελβούρνη, τις μεγαλύτερες πόλεις της Αυστραλίας, αλλά και στην πρωτεύουσα Καμπέρα προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την εξάπλωση των κρουσμάτων. 

Η Νέα Ζηλανδία παρέτεινε κατά τέσσερις ημέρες -ως τα μεσάνυχτα της Τρίτης- τους περιορισμούς για τον έλεγχο της πανδημίας του νέου κορωνοϊού σε εθνικό επίπεδο και θα χαλαρώσει στη συνέχεια σε μικρό βαθμό τα μέτρα, παρότι οι επιχειρήσεις και τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και η μεγαλύτερη πόλη, το Όκλαντ, θα παραμείνει σε καθεστώς lockdown για μεγαλύτερο διάστημα (ως και δυο εβδομάδες).

Στην Ελλάδα διάφορα νησία μπήκαν σε lockdown ενώ κάποια είναι στην κόκκινη γραμμή για μινι lockdown.

Ψιθυροι για lockdown στην Κύπρο τον Σεπτέμβριο

Και ενώ ο ιός (κορωνοϊος) απειλεί το Παγκόσμιο και οι θάνατοι ολοένα και αυξάνονται και χτυπάνε νεαρότερες ηλικίες, ακούγεται έντονα ο ψίθυρος για lockdown.

Μάλιστα απο τον Ιούλιο ακουγόταν έντονα η "φήμη" να κυκλοφορεί ανάμεσα σε πολίτες και να αναδημοσιεύεται σε μαγαζάκια ότι "τον Σεπτέμβριο θα μας κλείσουν παλι". 

Τι φαίνεται όμως να ισχύει;

Η αλήθεια είναι ότι η Κύπρος δεν θα μπορούσε οικονομικά να σηκώσει ακόμα ένα lockdown. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα και μοναδικό όπλο το εμβόλιο. Κάτι που προηγουμένως δεν υπήρχε ( για αυτό και η μόνη λύση ήταν το lockdown).

Το βλέμμα λοιπόν όλων των εμπλεκομένων βρίσκεται καρφωμένο στη μετάλλαξη ΔΕΛΤΑ αλλά και την αναμενόμενη έξαρση που θα χτυπήσει την Κύπρο -και όχι μόνο- τον ερχόμενο Σεπτέμβριο αφού η όλη προσπάθεια διεξάγεται με σκοπό την όσο το δυνατόν καλύτερη θωράκιση του τείχους ανοσίας, ούτως ώστε να αποκρουστεί όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα το νέο κύμα. 

Οι εξαγγελίες από πλευράς υπουργού Υγείας καθιστούν πλέον ξεκάθαρο πως δεν υπάρχει πρόθεση για επιστροφή σε πρότερα περιοριστικά μέτρα. Η ψυχολογική κόπωση του κόσμου, η μεγάλη εμβολιαστική κάλυψη αλλά και η ταλαιπωρημένη οικονομία δεν επιτρέπουν οποιαδήποτε σκέψη προς αυτή την κατεύθυνση και όπως όλα δείχνουν η πορεία της καθημερινότητας θα αγγίζει την.. κανονικότητα. 

Οπότε το ενδεχόμενο για καθολικό lockdown είναι ένα σενάριο αρκετά μακρινό.