Μπουρλά: Στην φάση 2 των μελετών το φάρμακο της Pfizer για τον κορωνοϊό

Μπουρλά: Στην φάση 2 των μελετών το φάρμακο της Pfizer για τον κορωνοϊό

Με ανάρτησή το στο twitter, το μεσημέρι της Τετάρτης, ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά , ανήγγειλε «με ικανοποίηση» ότι η εταιρεία ξεκίνησε την δεύτερη (από τις τρεις που απαιτούνται) φάση των δοκιμών για το αντιικό της φάρμακο , που προορίζεται για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού σε συμπτωματικούς ενήλικες που δεν ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου και δεν έχουν νοσηλευτεί. Το φάρμακο της Pfizer θα λαμβάνεται από το στόμα.

«Θα χρειαστούμε τόσο τα εμβόλια, όσο και τα φάρμακα για να νικήσουμε τον ιό», έγραψε ο Μπουρλά.

Όπως ανακοίνωσε η Pfizer, στην συγκεκριμένη φάση θα μετάσχουν 1.140 εθελοντές, οι οποίοι θα λάβουν είτε το σκεύασμα, είτε το placebo, κάθε 12 ώρες για πέντε ημέρες, προκειμένου να ελεγχθεί η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητά του.

Αν οι κλινικές μελέτες κριθούν επιτυχημένες, η εταιρεία εκτιμά ότι οι ασθενείς θα έχουν στην διάθεσή τους ένα φάρμακο που θα λαμβάνεται από το στόμα και το οποίο θα μπορούσε να συνταγογραφείται με την πρώτη ένδειξη της λοίμωξης, χωρίς να απαιτείται η εισαγωγή στο νοσοκομείο για την θεραπεία.

Σε παλαιότερες ενημερώσεις της, η εταιρεία ανέφερε ότι θα μπορούσε να έχει το φάρμακο διαθέσιμο στην αγορά ως τα τέλη του 2021.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συγκαλεί σύσκεψη πολιτικών αρχηγών ο ΠτΔ πριν την επίσκεψη Γκουτέρες

Συγκαλεί σύσκεψη πολιτικών αρχηγών ο ΠτΔ πριν την επίσκεψη Γκουτέρες

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης θα συγκαλέσει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών πριν την επίσκεψη του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

BEST OF TOTHEMAONLINE