ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Πού εντοπίζονται οι περισσότεροι θάνατοι - Τι περιμένουν οι επιδημιολόγοι

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Πού εντοπίζονται οι περισσότεροι θάνατοι - Τι περιμένουν οι επιδημιολόγοι

Πυρετωδώς συνεχίζονται οι διεργασίες που αφορούν την εκπόνηση πλάνου καταπολέμησης της διασποράς με τη συμβουλευτική επιστημονική επιτροπή να προσπαθεί να αναλύσει όλα τα δεδομένα που έχουν τεθεί ενώπιον της το τελευταίο διάστημα.

Σε πρώτη φάση, ο στόχος που αφορούσε επιπεδοποίηση της καμπύλης από τις αρχές Σεπτεμβρίου φαίνεται να έχει επιτευχθεί με την κατάσταση να τίθεται προσωρινά υπό έλεγχο.

Η καθοδική πορεία των δεικτών και η μείωση των αριθμών ημερήσιων περιστατικών αλλά και βαθμού θετικότητας έχουν φέρει σημαντική αποσυμφόρηση στα νοσηλευτήρια που ανταποκρίθηκαν ιδανικά -για πολλοστή φορά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο- στις πιέσεις που δέχθηκαν την περίοδο του καλοκαιριού.

Αυτό που φυσικά προκαλεί ανησυχία αφορά τον μεγάλο αριθμό θανάτων που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα με το πρόβλημα να εντοπίζεται στην επαρχία Λάρνακας. Η σύνδεση των θανάτων πιθανόν να σχετίζεται και με τη χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη της εν λόγω επαρχίας αφού βρίσκεται στην τελευταία θέση σε ποσοστά εμβολιασμένων παγκύπρια.

Οι μαζικές επιστροφές σε εργασιακούς χώρους αλλά και το άνοιγμα των σχολικών μονάδων με φυσική παρουσία αναμένεται να φέρουν νέα έξαρση στον αριθμό των κρουσμάτων, κάτι που τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής γνωρίζουν εκ των προτέρων. Η προσπάθεια γίνεται για να μειωθεί ο αριθμός των ατόμων που θα χρειαστεί να νοσηλευτούν (και κατ’επέκταση κάποιοι εξ’αυτών να καταλήξουν) παρά την αύξηση με τον εμβολιασμό να τονίζεται πως προσφέρει την ευκαιρία για πιο ήπια νόσηση.

Όλα αυτά φυσικά σε θεωρητικό πλαίσιο αφού η αλλαγή του καιρού και η ακτινογραφία της νέας μετάλλαξης μπορούν ανά πάσα στιγμή να ανατρέψουν τα δεδομένα. Εμβολιασμός και Safepass παραμένουν τα δύο βασικότερα έπιπλα στη φαρέτρα Κυβέρνησης, επιστημονικής ομάδας και Υπουργείου Υγείας στη μάχη με την πανδημία με την ευχή η καμπή που θα διανύσουμε το φθινόπωρο να είναι και η τελευταία πριν την ευθεία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top