Πολύ σπάνιο το σύνδρομο MIS-C στα παιδιά μετά τον κορωνοϊό – 13 συνολικά περιστατικά στην Κύπρο

Πολύ σπάνιο το σύνδρομο MIS-C στα παιδιά μετά τον κορωνοϊό – 13 συνολικά περιστατικά στην Κύπρο

Για το σπάνιο σύνδρομο MIS-C που προσλαμβάνονται παιδιά μετά από νόσηση με κορωνοϊό μίλησε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Alpha Κύπρου, ο Διευθυντής Παιδιατρικής Μακαρείου Νοσοκομείου, Αβραάμ Ηλίας.

Ο Δρ. Αβραάμ τόνισε πως εάν και τις τελευταίες δύο εβδομάδες σημειώθηκαν τέσσερα περιστατικά με το σύνδρομο MIS-C στην Κύπρο, πρόκειται για ένα σπάνιο σύνδρομο, με τις πιθανότητες να το παρουσιάσει ένα παιδί να είναι κάτω από 1%.

Σχετικά με τα περιστατικά που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα, ο Δρ. Αβραάμ σημείωσε ότι είναι λόγω της νέας έξαρσης του ιού στην κοινότητα, καθώς στο τέταρτο κύμα προσβλήθηκαν από τον ιό περισσότερα παιδιά, έτσι ήταν κάτι που ανέμεναν να συμβεί.

Πολύ σημαντικό είναι οι γονείς να έχουν κατά νου το σύνδρομο για να μπορεί να εντοπιστεί και να αντιμετωπιστεί νωρίς.

Υπενθυμίζουμε ότι κοριτσάκι 2,5 ετών νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων και είναι σε σταθερή κατάσταση καθώς της έχει χορηγηθεί άμεσα η κατάλληλη θεραπευτική αγωγή και φαίνεται να ανταποκρίνεται ικανοποιητικά.

Σημαντικό ρόλο έπαιξε η μητέρα του κοριτσιού, καθώς σύμφωνα με τον Δρ. Αβραάμ, ήταν ευαισθητοποιημένη και γνώριζε για το σύνδρομο και η ίδια έκανε την διάγνωση σε επικοινωνία με την παιδίατρο.

Συνολικά από την αρχή της πανδημίας έχουν παρουσιάσει το εν λόγω σύνδρομο 13 παιδιά και όλα πήγανε καλά, όπως αναφέρει ο γιατρός, ακόμη και το 12 μηνών μωρό το οποίο ήταν σε βαριά κατάσταση και χρειάστηκε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής εξήλθε από την Εντατική και νοσηλεύεται στον Παιδιατρικό Θάλαμο.  

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Απαντά σε Νικόλα ο ΠτΔ - «Δεν υπάρχει καμία διγλωσσία της Κυβέρνησης» - Η ελπίδα του για τη συνάντηση με Έρχιουρμαν

Απαντά σε Νικόλα ο ΠτΔ - «Δεν υπάρχει καμία διγλωσσία της Κυβέρνησης» - Η ελπίδα του για τη συνάντηση με Έρχιουρμαν

Στην επικείμενη ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Κυπριακή Δημοκρατία, στις εξελίξεις στο Κυπριακό και στην αυριανή μετάβαση του στο Ισραήλ, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της Παρουσίασης των Προτεραιοτήτων της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, στα Λεύκαρα.