ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Στο συρτάρι τα αυστηρότερα μέτρα - Ποιοι την γλίτωσαν, τι ισχύει με καφετέριες και ταβέρνες

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Στο συρτάρι τα αυστηρότερα μέτρα - Ποιοι την γλίτωσαν, τι ισχύει με καφετέριες και ταβέρνες

Στα μαλακά φαίνεται να έπεσε η χώρα μας μετά και το Υπουργικό Συμβούλιο της περασμένης Παρασκευής αφού η βελτίωση της επιδημιολογικής μας εικόνας, δεν απέφυγε μόνο την αυστηροποίηση αλλά έφερε και χαλαρώσεις σε συγκεκριμένους τομείς.

Τα αποτελέσματα της στρατηγικής που εφάρμοσαν Κυβέρνηση, Υπουργείο Υγείας και επιστημονική συμβουλευτική ομάδα φαίνεται να αποδίδουν καρπούς με τους δείκτες και τους αριθμούς να παρουσιάζουν αρχικά μια καθοδική πορεία και πλέον να έχουν χαράξει μια γραμμή σταθεροποίησης.

Αθλητισμός, πολιτισμός αλλά δεξιώσεις (κυρίως γάμοι και βαφτίσεις) βρέθηκαν μεταξύ των τυχερών που θα απολαύσουν νέες μικρές στοχευμένες χαλαρώσεις ενώ όπως πληροφορούμαστε αρκετοί τομείς είναι και αυτοί που την γλίτωσαν (σε αυτό το στάδιο) αφού η κατάσταση φαίνεται να βρίσκεται σε πολύ καλύτερο σημείο του αναμενομένου.

Η μεγάλη εικόνα όμως αφορά την προσέγγιση όλων των εμπλεκόμενων αφού παρά την ορατή βελτίωση και με τη στρατηγική να αποδίδει, δε φαίνεται να υπάρχει η διάθεση για ανεξέλεγκτες χαλαρώσεις. Και αυτό διότι είναι νωπές οι μνήμες από αντίστοιχες περιπτώσεις του παρελθόντος όπου μετά από βελτίωση που παρατηρήθηκε σε επιδημιολογικούς δείκτες, προχωρήσαμε σε μαζική άρση των περιορισμών κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να φτάσουμε πολύ σύντομα στα αντίθετα αποτελέσματα.

‘Όταν καείς με το χυλό φυσάς και το… γιαούρτι’ λέει και η γνωστή λαϊκή ρήση με τους εμπλεκόμενους να προσέχουν για να έχουν. Έχει αποδειχθεί πολλάκις πως η εικόνα είναι ιδιαίτερα ευμετάβλητη και αρκούν μερικές ημέρες και κάποιες εστίες ή αλυσίδες για ν’αλλάξει άρδην η όλη κατάσταση.

Οι εμπλεκόμενοι πλέον φαίνεται να το γνωρίζουν πολύ καλά και αυτός είναι και ο λόγος που ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλας ‘έκοψε’ άμεσα και την όποια συζήτηση που αφορούσε ενδεχόμενη κατάργηση της μάσκας. Στο συρτάρι μπήκαν και αρκετά περιοριστικά μέτρα αφού η εικόνα δε φαίνεται να ευνοεί οποιαδήποτε αυστηροποίηση.

Αυτό όμως δε σημαίνει πως εάν καταστεί ανάγκη δε θα επανέλθουν στο τραπέζι μέτρα για την καταπολέμηση της διασποράς. Καφετέριες, εστιατόρια, χώροι διασκέδασης και γενικότερα χώροι που ευνοούν συναθροίσεις και συνωστισμό (ιδιαίτερα σε ότι αφορά κλειστούς χώρους) βρίσκονται στην πρώτη γραμμή επιτήρησης στο επόμενο στάδιο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top