ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Δρ. Καραγιάννης: Πότε θα συζητηθεί η τρίτη δόση σε νεαρότερες ηλικίες - Τι πρέπει να προσέξουν τα σχολεία τον χειμώνα -ΒΙΝΤΕΟ

Δρ. Καραγιάννης: Πότε θα συζητηθεί η τρίτη δόση σε νεαρότερες ηλικίες - Τι πρέπει να προσέξουν τα σχολεία τον χειμώνα -ΒΙΝΤΕΟ

«Τα πράγματα φαίνεται ότι έχουν σταθεροποιηθεί αρκετά, ωστόσο δεν λέμε να ξεκολλήσουμε στους αριθμούς και να πέσουμε κάτω από 100. Από τη στιγμή που δεν μπήκαμε ακόμη στον χειμώνα, οι χαλαρώσεις θα πρέπει να είναι σταδιακές», δήλωσε ο καθηγητής Μοριακής Ιολογίας, Δρ. Πέτρος Καραγιάννης, μιλώντας στην εκπομπή «Alpha καλημέρα».

Αναφορικά με τα σχολεία ενόψει του χειμώνα είπε ότι «εξαρτάται για τι μηχανές εξαερισμού μιλάμε, φυσικά πρέπει να πληρούν τα πρότυπα τα οποία είναι αναγκαία για αλλαγή του αέρα (δεν θυμάμαι πόσα τετραγωνικά μέτρα ανά λεπτό). Φυσικά και θα βοηθήσουν. Εμπειρία είχαμε και το καλοκαίρι σε γάμους και σε κλειστούς χώρους, τα πράγματα πήγαν πολύ καλά με τα κλιματιστικά, δεν φαίνεται να υπήρξαν ιδιαίτερα προβλήματα. Αυτό ελπίζουμε ότι θα συνεχίσει να υφίσταται και τους χειμερινούς μήνες. Στα διαλείμματα πρέπει να ανοίγουν τα παράθυρα για ν’ αερίζονται οι χώροι.

Θέλοντας να δώσει μια νότα αισιοδοξίας εξέφρασε την προσωπική του άποψη για τον χειμώνα, θεωρώντας ότι θα είναι καλύτερος από τον περσινό.

Αν υπάρχει ενδεχόμενο να τεθεί σε εφαρμογή ο εμβολιασμός για όλες της ηλικιακές ομάδες τόνισε πως «είναι κάτι που θα συζητήσουμε αυτή την εβδομάδα και ελπίζω να κατέβει κάτω από 65. Να υπενθυμίσω ότι άλλες χώρες όπως η Βρετανία έχει το ηλικιακό όριο στα 50 έτη, η Ιταλία στα 50 έτη και το Ισραήλ στα 12 έτη. Επομένως εξαρτάται από τη χώρα αυτή τη στιγμή και από τα δεδομένα που έχουν με τη φθίνουσα πορεία των αντισωμάτων και σε νεαρότερα άτομα. Αυτοί που είναι πιο νέοι δεν θα χρειαστούν να πάρουν την τρίτη δόση μέχρι τον Ιανουάριο ή Φεβρουάριο, αν εμβολιάστηκαν τον Ιούνιο-Ιούλιο. Την περασμένη Παρασκευή που κάναμε την τηλεδιάσκεψη ζητήσαμε πληροφόρηση για τα άτομα που νοσούν, τι ηλικίες είναι και με ποιο εμβόλιο, ούτος ώστε να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις και ανάλογα να τοποθετηθούμε».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top