Κορωνοϊός: Η Pfizer καταθέτει φάκελο για εμβολιασμούς παιδιών 5-11 ετών στην Ευρώπη

Κορωνοϊός: Η Pfizer καταθέτει φάκελο για εμβολιασμούς παιδιών 5-11 ετών στην Ευρώπη

Φάκελο με στοιχεία και έρευνες για εμβολιασμούς παιδιών ηλικίας 5-11 ετών κατέθεσαν στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων οι εταιρείες Pfizer και BioNTech.
Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, εντός του Νοεμβρίου αναμένουμε την απόφαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων αφού πρώτα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των αμερικανικών αρχών στις 26 Οκτωβρίου.

Η δόση εμβολίου που θα δοθεί σε αυτή την ηλικία θα είναι μικρότερη, δηλαδή 10 μικρογραμμάρια συγκριτικά με τις μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες που λαμβάνουν 30 μικρογραμμάρια.

Αν και τα παιδιά αυτής της ηλικίας διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο να νοσήσουν σοβαρά, ειδικοί τονίζουν ότι μπορούν να κολλήσουν τον ιό και να τον μεταδώσουν στον ευρύτερο πληθυσμό.

Υπενθυμίζεται ότι σε παγκόσμιο επίπεδο μόνο το Ισραήλ εμβολιάζει παιδιά 5-11 ετών τα οποία όμως έχουν υποκείμενα νοσήματα.

Πηγή: megatv.com

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Διαφάνεια, αμεροληψία και δημόσια λογοδοσία: Τα ερωτήματα που ανακύπτουν γύρω από την επιλογή της επικεφαλής της έρευνας για το «Κράτος Μαφία»

Διαφάνεια, αμεροληψία και δημόσια λογοδοσία: Τα ερωτήματα που ανακύπτουν γύρω από την επιλογή της επικεφαλής της έρευνας για το «Κράτος Μαφία»

Η εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς δεν εξαρτάται μόνο από το τελικό αποτέλεσμα μιας έρευνας αλλά, πρωτίστως, από την πεποίθηση ότι κάθε στάδιο της διαδικασίας πραγματοποιήθηκε με απόλυτη ανεξαρτησία, διαφάνεια και αντικειμενικότητα. Όταν πρόκειται για υποθέσεις που προκαλούν έντονο δημόσιο ενδιαφέρον και απασχολούν την κυπριακή κοινωνία, η ανάγκη αυτή καθίσταται ακόμη πιο επιτακτική.

BEST OF TOTHEMAONLINE