Πέθανε ο θρύλος της Ρέιντζερς και «δάσκαλος» του Ρονάλντο, Γουόλτερ Σμιθ

Πέθανε ο θρύλος της Ρέιντζερς και «δάσκαλος» του Ρονάλντο, Γουόλτερ Σμιθ

Ο θρύλος της Ρέιντζερς απεβίωσε σε ηλικία 73 ετών - Μέτρησε 21 τίτλους ως κόουτς των «διαμαρτυρόμενων» σε δυο διαφορετικές θητείες - Βρέθηκε στο πλευρό του Σερ Άλεξ και αποτέλεσε έναν από τους πρώτους «δασκάλους» του Κριστιάνο Ρονάλντο

Ο εκλιπών έγραψε μοναδική ιστορία στην άκρη του πάγκου της Ρέιντζερς, αφού είχε και 10 πρωταθλήματα να επιδείξει, 7 εκ των οποίων διαδοχικά, στο ιστορικό σερί των 9 κατακτήσεων της κορυφής του σκωτσέζικου πρωταθλήματος στη δεκαετία του '90.

Πανηγύρισε επίσης πέντε Κύπελλα κι έξι League Cups, έχοντας παρουσία και στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου UEFA το 2008.


Στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θήτευσε στο πλευρό του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον το 2004, έπειτα από μια τετραετία κατά την οποία καθοδηγούσε την Έβερτον από το 1998.

Στους «κόκκινους διαβόλους», έβαλε ένα μικρό λιθαράκι για να γίνει ο Κριστιάνο Ρονάλντο αυτό που είναι σήμερα. Όπως έχει αποκαλύψει ο Ντάρεν Φλέτσερ, ο Γουόλτερ Σμιθ ήταν ο άνθρωπος που στις προπονήσεις της ομάδας δεν μετρούσε καθόλου τα φάουλ, με αποτέλεσμα ο CR7 να δέχεται κλωτσιές από παντού και να εκνευρίζεται.

Όταν έμαθε να μοιράζει τη μπάλα, να παίζει γρήγορα, να κάνει τα 1-2 με τους συμπαίκτες του και να έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο στο παιχνίδι της Γιουνάιτεντ, η μέθοδος του Σμιθ είχε πλέον πιάσει τόπο...

Η θρυλική μορφή της Ρέιντζερς είχε βρεθεί και στον πάγκο της εθνικής ομάδας της Σκωτίας μαζί και με τα μικρότερα κλιμάκια και του πιστώνεται η τεράστια νίκη επί της Γαλλίας, τον Οκτώβρη του 2006, με άνοδο 70 θέσεων στην παγκόσμια κατάταξη της FIFA.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Με το βλέμμα στραμμένο στις «θετικές εξελίξεις» στο Κυπριακό, βρίσκεται στη Νέα Υόρκη ο Νίκος Χριστοδουλίδης, την ώρα όμως που το διπλωματικό σκηνικό παραμένει ρευστό και κανένα από τα κρίσιμα επόμενα βήματα, δεν μπορεί ακόμη να θεωρηθεί δεδομένο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εμφανίζεται να διακρίνει κινητικότητα στο παρασκήνιο και να επενδύει στο προσωπικό ενδιαφέρον του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, από την πλευρά των Ηνωμένων Εθνών, δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί ούτε καν η πραγματοποίηση μιας κοινής συνάντησης των δύο πλευρών, με τη Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE