ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Μικρός ο αριθμός των δικαστών στην Πάφο - Τεράστια προβλήματα λόγω καθυστερήσεων στις υποθέσεις

Μικρός ο αριθμός των δικαστών στην Πάφο - Τεράστια προβλήματα λόγω καθυστερήσεων στις υποθέσεις

Προβλήματα καθυστέρησης αντιμετωπίζει η δικαιοσύνη, διαπιστώνει ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πάφου Επαμεινώντας Κορακίδης, ο οποίος σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ είπε πως τα προβλήματα οφείλονται κυρίως στο μικρό αριθμό των δικαστών.

Ο κ. Κορακίδης εκτιμά, ωστόσο, ότι η προσπάθεια να λυθεί το ζήτημα με τροποποίηση των διαδικαστικών κανονισμών στις αστικές υποθέσεις, δεν θα φέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Υπάρχουν, επεσήμανε, πολλά πράγματα που πρέπει να γίνουν έτσι ώστε να αποφεύγονται οι καθυστερήσεις και να μην δίνεται η κακή εικόνα στο εξωτερικό ότι η δικαιοσύνη απονέμεται με καθυστέρηση.

Ερωτηθείς περαιτέρω ο κ. Κορακίδης ανέφερε πως παρατηρούνται κάποιες ελλείψεις στο θέμα των δικαστών, ωστόσο σημείωσε αναμένονται νέοι διορισμοί, ενώ ένας νέος δικαστής αναμένεται  να διοριστεί στην Πάφο.

Σε ό,τι αφορά άλλα θέματα που απασχολούν την Πάφο, είπε ότι σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες τροχοδρομείται η ανέγερση του πρώτου ορόφου του δικαστικού μεγάρου Πάφου, κάτι που αποτελούσε πάγιο αίτημα του δικηγορικού συλλόγου Πάφου για πάρα πολλά χρόνια.

Όσον αφορά τους δικαστικούς επιδότες ο κ. Κορακίδης σημείωσε πως ένεκα των προσλήψεων που έγιναν πρόσφατα ο αριθμός είναι ικανοποιητικός.

Ο κ. Κορακίδης κλήθηκε να σχολιάσει και την αύξηση του αριθμού των δικηγόρων, η οποία είπε, παρατηρείται παγκύπρια.

Από αυτή την αύξηση, ανέφερε, προκύπτουν προβλήματα εργοδότησης των νεοεισερχόμενων και είπε ότι αναγκαστικά κάποιοι από τους νεοεισερχόμενους δικηγόρους ίσως θα πρέπει να ζητήσουν αλλού εργοδότηση.

Ο κ. Κορακίδης αναφέρθηκε και στη σύσταση της Λέσχης Νομικών Θέμις που έχει εγγραφεί σύμφωνα με τον περί Λεσχών Νόμο και αποτελείται από μέλη του δικηγορικού συλλόγου Πάφου ωστόσο – όπως είπε- πρόκειται για ανεξάρτητο σώμα.

Η Λέσχη Νομικών Θέμις, συνέχισε, έχει δική της επιτροπή, λαμβάνει τις δικές της αποφάσεις και ευχήθηκε όπως λειτουργήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τόσο όσον αφορά τα πολιτιστικά ζητήματα όσο και τα θέματα που απασχολούν τους δικηγόρους.

Στόχος μας, συνέχισε, είναι όπως η Λέσχη Νομικών Θέμης λειτουργήσει και ως βιβλιοθήκη, ως χώρος ανταλλαγής απόψεων, αλλά και ως χώρος που μπορεί κάποιος να ξοδέψει το χρόνο του εποικοδομητικά.

Ο κ. Κορακίδης έστειλε τέλος το μήνυμα πως ο δικηγορικός σύλλογος Πάφου επικεντρώνεται στο να γίνουν οι δικηγόροι καλύτεροι επαγγελματίες, να προσφέρουν τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες , να διατηρήσει την εμπιστοσύνη που έχει ο κόσμος προς τους δικηγόρους, να αντιληφθεί πόσο απαραίτητη είναι η υπηρεσία του δικηγόρου στην καθημερινότητα, πόσο μπορεί ένας να προλάβει κάτι ζημιογόνο ή ακόμη και με ποιο τρόπο θα αναζητήσει το δίκαιο ή ακόμα περισσότερο πώς μέσα του δικηγόρου – όπως είπε- θα βοηθήσει τον τόπο του να γίνει πιο δημοκρατικός και δίκαιος.  

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μας τα... χαλάει ο καιρός - Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Ζίζυρος, σακκουλλοδρομίες και άλλα 10 παραδοσιακά παιχνίδια του Πάσχα στην Κύπρο - Διατηρούνται αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου

Γρίπη των πτηνών και σε… αγελάδες: Πώς και πότε μεταδίδεται στον άνθρωπο - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Επεισοδιακή νύχτα στη Λεμεσό - Έκαψαν περιπολικό και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα λειτουργήσει σύστημα καμερών για παράνομη στάθμευση - Οι λεπτομέρειες

Ιωάννα Τούνη: Δείχνει στους ακολούθους της τις εξωτικές διακοπές της - Δείτε φωτογραφίες



«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των ατόμων που χθες βράδυ επιτέθηκαν σε μέλη της Αστυνομίας και προκάλεσαν ζημιές σε περιπολικά, στην περιοχή του Ύψωνα Λεμεσού. Σε δηλώσεις τους ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Λεμεσού Λευτέρης Κυριάκου, ανέφερε ότι έχει συσταθεί κλιμάκιο, το οποίο αξιολογεί τεκμήρια και μαρτυρίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top