ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ποια η κατάσταση στα νοσοκομεία - Post-COVID ασθενής σε σοβαρή κατάσταση

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ποια η κατάσταση στα νοσοκομεία - Post-COVID ασθενής σε σοβαρή κατάσταση

Από τις 56,230 διαγνώσεις που διενεργήθηκαν οι 4,827 έγιναν με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και οι 51,403 με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test), εντοπίστηκαν 227 περιστατικά της νόσου COVID-19.

Συνολικά, στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ νοσηλεύονται 73 ασθενείς της νόσου COVID-19, εκ των οποίων οι 27 σε σοβαρή κατάσταση ή σε συνθήκες ΜΑΦ.

Από τους 27 ασθενείς που είναι σε σοβαρή κατάσταση, οι οκτώ είναι διασωληνωμένοι, οι δύο νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας εκτός αναπνευστήρα και οι 17 σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Να σημειωθεί ότι 1 post-COVID ασθενής που έπαψαν να είναι μολυσματικοί (αποχαρακτηρισμένα περιστατικά), συνεχίζουν να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε σοβαρή κατάσταση λόγω COVID σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

 

Αναλυτικά η κατάσταση στα νοσηλευτήρια είναι η ακόλουθη:

Νοσηλευτήριο

Θάλαμος

Αριθμός Ασθενών

Αμμοχώστου

(18 ασθενείς)

Θάλαμος COVID

12

Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας

6

Λευκωσίας

(15 ασθενείς)

Θάλαμος COVID

12

Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας

3

Λεμεσού

(14 ασθενείς)

Θάλαμος COVID

10

Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας

4

Πάφου

(16 ασθενείς)

Θάλαμος COVID

12

Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας

4

Μονάδες Εντατικής Θεραπείας

(10 ασθενείς)

Διασωληνωμένοι

8

Εκτός αναπνευστήρα

2

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Έθεσε το θέμα των Βάσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο ΠτΔ - Εξήγησε στους ηγέτες τι γίνεται στην Κύπρο

Έθεσε το θέμα των Βάσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο ΠτΔ - Εξήγησε στους ηγέτες τι γίνεται στην Κύπρο

Τη θέση πως η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά στην επίτευξη προόδου στο Κυπριακό καθώς διαθέτει τα εργαλεία να καταδείξει τα οφέλη της λύσης στην Τουρκία, εξέφρασε, την Πέμπτη, ο Προέδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης κατά το γεύμα εργασίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο οποίο συμμετείχε, για τελευταία φορά πριν τη λήξη της θητείας του ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες. Εξάλλου, σε παρέμβασή του αργότερα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και σε συζήτηση που πρέπει να ανοίξει μετά το τέλος του πολέμου για το καθεστώς των Βρτανικών Βάσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE