Δρ. Δέλτας: «Ίσως τη ζημιά την κάνουν οι ανεμβολίαστοι» - «Οδεύουμε προς ένα πέμπτο κύμα πανδημίας»

Δρ. Δέλτας: «Ίσως τη ζημιά την κάνουν οι ανεμβολίαστοι» - «Οδεύουμε προς ένα πέμπτο κύμα πανδημίας»

Στο κρατικό ραδιόφωνο μίλησε ο καθηγητής, Κωνσταντίνος Δέλτας, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου αφού όπως είπε οδεύουμε προς ένα πέμπτο κύμα πανδημίας.

Συγκεκριμένα, ο καθηγητής ανέφερε ότι τις τελευταίες εβδομάδες τα κρούσματα ανεβαίνουν με κάπως αργό και σταθερό ρυθμό, με αποτέλεσμα να έχουμε μια ανησυχητική αύξηση που δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως πέμπτο κύμα αλλά όπως όλα δείχνουν οδεύουμε προς τα εκεί.

"Είναι ένα μήνυμα που πρέπει να πάρουμε όλοι και ειδικοί και μη ειδικοί ότι δεν σηκώνει εφησυχασμό", είπε συγκεκριμένα.

Παράλληλα, διερωτήθηκε τι είναι αυτό που περιμένουν οι αρνητές του εμβολίου για να εμβολιαστούν, επισημαίνοντας ότι έχει εμβολιαστεί το 1/3 του παγκόσμιου πληθυσμού.

Ωστόσο είπε ότι η έρευνα που διεξάγεται δείχνει ότι το εμβόλιο δεν είναι η απόλυτη απάντηση στον ιό, αλλά προστατεύει από τη σοβαρή νόσηση.

"Ίσως τη ζημιά την κάνουν οι ανεμβολίαστοι", συνέχισε εξηγώντας ότι οι αριθμοί δείχνουν ότι προσβάλλονται περισσότεροι ανεμβολίαστοι και χρειάζονται νοσηλεία.

Καταληκτικά, ο κύριος Δέλτας τόνισε ότι ο ιός είναι απρόβλεπτος και ότι ακόμα και αν παίρνουμε μέτρα, τα κρούσματα κάποιες φορές εξακολουθούν να αυξάνονται. 

 

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Εθνικό Συμβούλιο: «Δεν υπάρχει επιλεκτική ανάγνωση των ψηφισμάτων» - Αποτίμησαν τα αποτελέσματα της συνάντησης ΠτΔ-Έρχιουρμαν

Εθνικό Συμβούλιο: «Δεν υπάρχει επιλεκτική ανάγνωση των ψηφισμάτων» - Αποτίμησαν τα αποτελέσματα της συνάντησης ΠτΔ-Έρχιουρμαν

Χαιρετίζουμε τη χθεσινή αναφορά στο κοινό ανακοινωθέν στα ψηφίσματα του ΣΑ των ΗΕ, μια αναφορά που αποτελεί προσήλωση στο διεθνές δίκαιο την οποία επιδιώκουμε και θεωρούμε ως θωράκιση και πυξίδα, είπε απόψε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

BEST OF TOTHEMAONLINE