ΕΛΛΑΔΑ

Προσπάθεια Τσίπρα - Μέρκελ να κρατηθεί ανοικτός ο διάλογος

Προσπάθεια Τσίπρα - Μέρκελ να κρατηθεί ανοικτός ο διάλογος

Νέα επικοινωνία είχε αργά χθες βράδυ ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας με τη Γερμανίδα Καγκελλάριο `Aγγελα Μέρκελ και τον Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, σε μία προσπάθεια, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, να κρατηθεί ανοικτός ο διάλογος για την επίτευξη συμφωνίας για το ελληνικό οικονομικό ζήτημα.

«Ο Έλληνας Πρωθυπουργός τους εξέφρασε τη θέση ότι η πρόταση των θεσμών δεν μπορεί να αποτελέσει βάση για συμφωνία αφού δεν λαμβάνει υπόψη τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων που έλαβε χώρα τους τελευταίους μήνες στις Βρυξέλλες», ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.

«Αντίθετα», συμπλήρωσαν, «η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης αντανακλά το κοινό έδαφος, όπως αποτυπώθηκε στις διαπραγματεύσεις».

Εκφράστηκε η αισιοδοξία ότι σύντομα θα υπάρξει αμοιβαία επωφελής συμφωνία.

Η συνομιλία του `Ελληνα Πρωθυπουργού με τους ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας, ολοκληρώθηκε λίγο μετά τη μία τα μεσάνυχτα, και έγινε στον απόηχο της συνάντησης που είχε το βράδυ της Τετάρτης στις Βρυξέλλες ο κ. Τσίπρας με τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον Πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι εντός των επόμενων 24ωρων θα γίνει και νέα συνάντηση μεταξύ Τσίπρα και Γιούνκερ στη βελγική πρωτεύουσα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top