ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Σκάνδαλο ΣΑΠΑ: Απαντά στις κατηγορίες ο Σαρικάς και άλλοι δυο

Σκάνδαλο ΣΑΠΑ: Απαντά στις κατηγορίες ο Σαρικάς και άλλοι δυο

Παραδοχή ή μη στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν αναμένεται να απαντήσουν σήμερα, ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στην Πάφο, οι Φειδίας Σαρίκας, Γιώργος Σιαηλής και Γιώργος Μιχαηλίδης, για την υπόθεση ΣΑΠΑ

Κατά την  τελευταία δικάσιμο της 18ης  Μαΐου δεν  ήταν έτοιμοι να απαντήσουν και το δικαστήριο, με τη σύμφωνο γνώμη και της κατηγορούσας αρχής, που εκπροσωπείται από το δικηγόρο της Δημοκρατίας  Α’ Νίνο Κέκκο τους, έδωσε νέα προθεσμία μέχρι τις 5 Ιουνίου προκειμένου να απαντήσουν .

Στην προηγούμενη δικάσιμο, οι άλλοι δυο συγκατηγορούμενοί τους, Ευστάθιος Ευσταθίου και Βάσος Βασιλείου, κατηγορήθηκαν και αρνήθηκαν ενοχή στις κατηγορίες. Το δικαστήριο όρισε την 24η Σεπτεμβρίου ως την ημερομηνία έναρξης της διαδικασίας.

Οι Ευστάθιος Ευσταθίου και Βάσος Βασιλείου , 3ος και 4ος κατηγορούμενοι αντίστοιχα κατηγορούνται για δεκασμό δημόσιου λειτουργού, κατάχρηση εξουσίας, συναλλαγές με αντιπροσώπους οι οποίοι υποδηλώνουν διαφθορά, αθέμιτη απόκτηση περιουσιακού οφέλους και αδικήματα νομιμοποίησης εσόδων.

Για όλους συνέχισαν να ισχύουν περιοριστικοί όροι. Έχουν υπογράψει εγγύηση 100 χιλιάδων ευρώ με αξιόχρεο εγγυητή, εκτός του Γιώργου Σιαηλή που υπέγραψε εγγύηση 50 χιλιάδων ευρώ με αξιόχρεο εγγυητή, ενώ παρέδωσαν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα και τα ονόματά τους τοποθετήθηκαν στον κατάλογο των προσώπων στα οποία απαγορεύεται η έξοδος από το νησί.

Οι δυο τελευταίοι περιορισμοί δεν ίσχυσαν για τον Φειδία Σαρίκα την περίοδο, 31 Μαΐου με 4 Ιουνίου, επειδή εκπροσώπησε την Βουλή σε συνάντηση  στην Ρήγα της Λετονίας.

Ο πρώην επικεφαλής της δημοτικής ομάδας στο ΔΗΣΥ στο Δήμο Πάφου Γιώργος Μιχαηλίδης φέρεται να έλαβε ως μίζες από εταιρείες που συνεργάστηκαν με το αποχετευτικό Πάφου το χρηματικό ποσό των 327 χιλιάδων ευρώ.

Σύμφωνα εξάλλου με το κατηγορητήριο που ετοιμάσθηκε για τον πρώην δημοτικό σύμβουλο του ΔΗΚΟ Ευστάθιο Ευσταθίου, εξασφαλίστηκε μαρτυρία ότι το ποσό που έλαβε ως μίζες ποσό που ανέρχεται στις 110 χιλιάδες ευρώ. Ο Βάσος Βασιλείου, πρώην επικεφαλής της δημοτικής ομάδας του ΑΚΕΛ φέρεται να έλαβε το ποσό των 60 χιλιάδων ευρώ.

Με βάση πάντα την μαρτυρία που επικαλείται στο δικαστήριο η Αστυνομία, ο πρώην Δήμαρχος Πάφου και Βουλευτής της ΕΔΕΚ Φειδίας Σαρίκας φέρεται να έλαβε μίζες ύψους 55 χιλιάδων ευρώ και ο νυν επικεφαλής της δημοτικής ομάδας του ΑΚΕΛ Γιώργος Σιαηλής φέρεται να έλαβε 27.500 ευρώ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Νέα πυρκαγιά ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης (24/4) στην επαρχία Πάφου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top