ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξυλοφάγου: Προσπάθησε να στραγγαλίσει διευθυντή ΣΠΕ – H ώρα της ποινής

Ξυλοφάγου: Προσπάθησε να στραγγαλίσει διευθυντή ΣΠΕ – H ώρα της ποινής

Mε χρήση ωμής βίας επιχείρησε να εξασφαλίσει την αναδιάρθρωση του δανείου του αδελφού του κάτοικος Ξυλοφάγου, η βία, όμως , είναι σαφές ότι δεν έχει θέση στην κοινωνία των ανθρώπων ούτε και βεβαίως μπορεί να διαδραματίσει ρόλο στην αναπροσαρμογή δανείων.

Αυτό ήταν και το μήνυμα το οποίο εμμέσως πλην σαφώς έστειλε και το Ανώτατο Δικαστήριο επικυρώνοντας τις ποινές που επέβαλε το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου.

Τα γεγονότα

Τα γεγονότα της υπόθεσης διαδραματίστηκαν τον Ιούλιο του 2013 στο κατάστημα της ΣΠΕ Ξυλοφάγου, όπως προκύπτει από το περιεχόμενο της απόφασης του εφετείου ο κατηγορούμενος, ο οποίος ήταν πελάτης της ΣΠΕ εισήλθε στο γραφείο του διευθυντή και ζητούσε από εκείνον να τον πληροφορήσει τον λόγο για τον οποίο καθυστερούσε η έγκριση της αναδιάρθρωσης του δανείου του αδελφού του. Το ενδιαφέρον του κατηγορούμενου έγκειτο στο γεγονός ότι η αναδιάρθρωση θα είχε ως αποτέλεσμα την απαλλαγή του γιου του από εγγυητής στο συγκεκριμένο δάνειο. Αρχικά ο κατηγορούμενος συμπεριφέρθηκε με ήπιους τόνους. Όμως μετά από κάποια λεπτά άρχισε να φωνάζει στον διευθυντή επειδή τον θεωρούσε υπεύθυνοι για το ότι δεν εγκρίθηκε η αναδιάρθρωσης του δανείου.

Φωνάζοντας απείλησε τον διευθυντή με την φράση « από εδώ και προς εσύ και η οικογένεια σου δεν θα δείτε καλή μέρα από εμένα. Θα κάμω κακό σε εσένα και της οικογένειας σου»

Περαιτέρω αποκάλεσε τον διευθυντή «βρομισμένο» Στη συνέχεια τα λόγια έδωσα τη θέση τους στα έργα.. Ο κατηγορούμενος πήρε αντικείμενα, που βρίσκονταν στο γραφείο του διευθυντή και τα έριξε με δύναμη πάνω στο γυαλί του γραφείο. Κτύπησε επίσης, δυνατά, το χέρι του πάνω στο γραφείο. Ακολούθως άρπαξε τον διευθυντή από το λαιμό και το έσφιγγε δυνατά με τα χέρια του, απειλώντας τον και πάλι ότι αν δεν γινόταν η δουλειά του θα σκότωνε τον ίδιο και την οικογένεια του.

Όπως σημειώνεται στην απόφαση του Δικαστηρίου, κατά την εξέλιξη του περιστατικού, η πόρτα του γραφείου του διευθυντή  ήταν κλειδωμένη και δεν μπορούσε να ανοίξει από την εξωτερική της πλευρά.

Υπάλληλοι της ΣΠΕ, οι οποίοι άκουσαν τις φωνές, έτρεξαν για να δουν τι συνέβαινε, οπότε βρήκαν κάποιο κλειδί και ξεκλείδωσαν την πόρτα. Πελάτες που έτυχε να βρίσκονται στον χώρο του καταστήματος παρενέβησαν και απομάκρυναν τον κατηγορούμενο, ο οποίος εξακολουθούσε να κρατά τον διευθυντή της ΣΠΕ από το λαιμό.

Ο κατηγορούμενος παρέμεινε για λίγο ακόμα στον χώρο της ΣΠΕ και ακολούθως έφυγε. Συνέπεια των όσων βίωσε ο διευθυντής της ΣΠΕ φοβήθηκε πάρα πολύ με αποτέλεσμα να αντιμετωπίσει ψυχολογικά προβλήματα.

Πρόστιμα 2 500 ευρώ

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος σε κατηγορίες επίθεσης και απειλής και το Δικαστήριο του επέβαλε πρόστιμο 2 500 ευρώ.

Ο καταδικασθείς θεώρησε την ποινή που του επιβλήθηκε υπερβολική και άσκησε έφεση, χωρίς όμως να βρει ανταπόκριση. Μάλιστα, το Εφετείο υπέδειξε ότι «θα μπορούσε να είναι δικαιολογημένη η επιβολή φυλάκισης καταλήγοντας ότι το «πρωτόδικο δικαστήριο», ορθά σταθμίζοντας τα ενώπιον του στοιχεία, απέφυγε να επιβάλει ποινή στερητική της ελευθέριας, η οποία δυνατόν και να ήταν δικαιολογημένη υπό το φως των γεγονότων που περιβάλλουν τις κατηγορίες επέβαλε όμως ποινές πρόστιμου, ανάλογες με τη σοβαρότητα των αδικημάτων που διέπραξε ο κατηγορούμενος.

Πηγή: Eφημερίδα «Πολίτης» 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Για άλλες 8 μέρες στο κελί οι 6 συλληφθέντες - Σήμερα η απόφαση για τους άλλους 3

Συνελήφθησαν Ουκρανοί αξιωματούχοι - Κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον Ζελένσκι

Δημοτικός σύμβουλος και Δήμαρχος κατήγγειλαν ο ένας τον άλλον για σωματική επίθεση – Μελετούν κλειστά κυκλώματα για καταθέσεις

Δημοτικό Λιβαδιών: 10χρονος ανάμεσα στα άτομα που προκάλεσαν ζημιές - «Υπήρχε φρουρός στο σχολείο»

Στην εντατική διεθνής ποδοσφαιριστής μετά από επίθεση με καυστικό οξύ



Στην Κύπρο η Ολγκίν: Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ ξεχωριστά - Δυο ώρες διαφορά η μια συνάντηση από την άλλη

Στην Κύπρο η Ολγκίν: Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ ξεχωριστά - Δυο ώρες διαφορά η μια συνάντηση από την άλλη

Στην Κύπρο ξανά προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ Μαρία Άνχελα Ολγκίν για συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κα τον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top