ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ούτε που άγγιξαν τα φράγματα οι βροχές – Αναμένονται περικοπές στη γεωργία το 2022

Ούτε που άγγιξαν τα φράγματα οι βροχές – Αναμένονται περικοπές στη γεωργία το 2022

Δεν επωφελήθηκαν τα φράγματα από τις βροχές του περασμένου σαββατοκύριακου (20-21 Νοεμβρίου) σύμφωνα με τα δεδομένα του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων.

του Αντώνη Αδάμου

Όπως εξήγησε στο ThemaOnline o τεχνικός μηχανικός A’ τάξης του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων, Μάριος Χατζηκωστής, οι βροχές δεν ήταν συνεχείς και καταρρακτώδεις για να «κατέβουν» οι ποταμοί και να υπάρξει ροή στα φράγματα. Όπως σημείωσε ο κ. Χατζηκωστής, η όποια εισροή ήταν λιγοστή και λόγω βροχής στην περιοχή του φράγματος.

Για να γεμίσουν τα φράγματα, όπως δήλωσε στη σελίδας μας, πρέπει να βρέξει κυρίως στη νότια πλευρά του Τροόδους για να εισέλθει ροή υδάτων στα μεγάλα φράγματα όπως Ασπρόκρεμμο και να φτάνει μέχρι Καλαβασό.

Προσωρινό όφελος για τη γεωργία – Κίνδυνος για περικοπές με νέο έτος
«Θα έχουμε μικρό όφελος στην εξοικονόμηση νερού από τη μειωμένη κατανάλωση στη γεωργία» υπέδειξε ο Μάριος Χατζηκωστής αφού η γη κατάφερε να ξεδιψάσει έστω και λίγο.

Παρόλα αυτά, προειδοποίησε πως αν υπάρξουν μειωμένες ροές τον χειμώνα και ο καιρός είναι ανάλογος με την περσινή χρονιά, ενδέχεται το 2022 να υπάρξει μειωμένη παροχή στη γεωργία. Ξεκαθάρισε όμως πως δεν θα υπάρξει το οποιοδήποτε πρόβλημα όσον αφορά την υδατοπρομήθεια.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top