Στόχος των ΗΕ ο εμβολιασμός του 70% του παγκόσμιου πληθυσμού μέχρι το 2022

Στόχος των ΗΕ ο εμβολιασμός του 70% του παγκόσμιου πληθυσμού μέχρι το 2022

Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν θέσει ως στόχο να φέρουν τα εμβόλια κατά του COVID-19 στο 40% των ανθρώπων σε όλες τις χώρες μέχρι το τέλος αυτού του έτους και το 70% μέχρι τα μέσα του 2022, αναφέρεται σε γραπτή δήλωση που εξέδωσε χθες το γραφείο του εκπρόσωπου Τύπου του ΓΓ του ΟΗΕ.

 
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, μηδέν χώρες χαμηλού εισοδήματος, 12 χώρες χαμηλότερου μεσαίου εισοδήματος, 27 χώρες ανώτερου μεσαίου εισοδήματος και 71 χώρες υψηλού εισοδήματος έχουν φτάσει μέχρι σήμερα τον στόχο του 40%.
 
Ο ΠΟΥ δήλωσε ότι, έως τις 25 Νοεμβρίου, είχαν χορηγηθεί 7,804 δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίου παγκοσμίως. Σύμφωνα με τον πίνακα ελέγχου COVID-19 του ΠΟΥ, 3,2 δισεκατομμύρια άνθρωποι είναι πλήρως εμβολιασμένοι και 4,15 δισεκατομμύρια άνθρωποι έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Η επίσκεψη Γκουτέρες ανοίγει νέο κύκλο διπλωματικών διεργασιών-Συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο- Το δύσκολο στοίχημα της επανέναρξης των συνομιλιών

Κυπριακό: Η επίσκεψη Γκουτέρες ανοίγει νέο κύκλο διπλωματικών διεργασιών-Συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο- Το δύσκολο στοίχημα της επανέναρξης των συνομιλιών

Σε μία από τις σημαντικότερες διπλωματικές στιγμές των τελευταίων ετών για το Κυπριακό, εξελίσσεται η επικείμενη επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, στην Κύπρο από τις 27 έως τις 29 Ιουλίου, σε μια περίοδο έντονης κινητικότητας τόσο σε επίπεδο ΟΗΕ όσο και μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών.

BEST OF TOTHEMAONLINE