Στόχος των ΗΕ ο εμβολιασμός του 70% του παγκόσμιου πληθυσμού μέχρι το 2022

Στόχος των ΗΕ ο εμβολιασμός του 70% του παγκόσμιου πληθυσμού μέχρι το 2022

Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν θέσει ως στόχο να φέρουν τα εμβόλια κατά του COVID-19 στο 40% των ανθρώπων σε όλες τις χώρες μέχρι το τέλος αυτού του έτους και το 70% μέχρι τα μέσα του 2022, αναφέρεται σε γραπτή δήλωση που εξέδωσε χθες το γραφείο του εκπρόσωπου Τύπου του ΓΓ του ΟΗΕ.

 
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, μηδέν χώρες χαμηλού εισοδήματος, 12 χώρες χαμηλότερου μεσαίου εισοδήματος, 27 χώρες ανώτερου μεσαίου εισοδήματος και 71 χώρες υψηλού εισοδήματος έχουν φτάσει μέχρι σήμερα τον στόχο του 40%.
 
Ο ΠΟΥ δήλωσε ότι, έως τις 25 Νοεμβρίου, είχαν χορηγηθεί 7,804 δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίου παγκοσμίως. Σύμφωνα με τον πίνακα ελέγχου COVID-19 του ΠΟΥ, 3,2 δισεκατομμύρια άνθρωποι είναι πλήρως εμβολιασμένοι και 4,15 δισεκατομμύρια άνθρωποι έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σκληρό πόκερ για τις προεδρίες των επιτροπών - Ο νέος κανονισμός αφήνει εκτός ΑΛΜΑ και Άμεση Δημοκρατία - Συνεδριάζει η Επιτροπή Επιλογής

Σκληρό πόκερ για τις προεδρίες των επιτροπών - Ο νέος κανονισμός αφήνει εκτός ΑΛΜΑ και Άμεση Δημοκρατία - Συνεδριάζει η Επιτροπή Επιλογής

Η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 16.00 αναμένεται να κυλήσει χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις. Η επικύρωση της Επιτροπής Επιλογής και ο διορισμός των νέων γραμματέων και του κοσμήτορα θεωρούνται διαδικασίες με λίγο-πολύ προδιαγεγραμμένη κατάληξη. Το πραγματικό ενδιαφέρον, ωστόσο, μεταφέρεται αμέσως μετά το πέρας της συνεδρίας, όταν τα κόμματα θα κληθούν να καταλήξουν στην κατανομή των προεδριών των κοινοβουλευτικών επιτροπών, σε μια διαδικασία που συνοδεύεται από έντονες διαβουλεύσεις, πολιτικά παζάρια και παρασκηνιακές επαφές.

BEST OF TOTHEMAONLINE