ΕΛΛΑΔΑ

Απαγωγή 10χρονης Μαρκέλλας: Νέες συνταρακτικές λεπτομέρειες για την 34χρονη – «Κακοποίησε σεξουαλικά τη μητέρα της»

Απαγωγή 10χρονης Μαρκέλλας: Νέες συνταρακτικές λεπτομέρειες για την 34χρονη – «Κακοποίησε σεξουαλικά τη μητέρα της»

Μαρκέλλα είναι το 11χρονο σήμερα κορίτσι που φέρεται να κακοποιήθηκε σεξουαλικά από μια 34χρονη γυναίκα, αφού πρώτα η τελευταία την είχε ναρκώσει με χρήση ναρκωτικών.

Δύο ημέρες πριν ξεκινήσει η δίκη της απαγωγέα, η οποία βρίσκεται προφυλακισμένη στις Γυναικείες Φυλακές Ελαιών, η δικηγόρος υπεράσπισης της οικογένειας της Μαρκέλλας δίνει νέες συνταρακτικές λεπτομέρειες για την υπόθεση, λέγοντας στο Newsbeast πως η κατηγορούμενη είχε φτάσει να κακοποιήσει σεξουαλικά ακόμα και την ίδια της τη μητέρα.


Υπενθυμίζεται ότι η 34χρονη θα οδηγηθεί σε δίκη με τις κατηγορίες για: αρπαγή ανηλίκου, με σκοπό να το μεταχειριστεί σε ανήθικες ασχολίες, έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, βιασμό ανηλίκου, γενετήσιες πράξεις σε ανήλικο και διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών σε ανήλικο.

«Ήμουν θολωμένη (βλέποντας ειδήσεις), σε μια κατάσταση που δεν μπορούσα να αντιμετωπίσω» είχε αναφέρει στην πρώτη της απολογία η 34χρονη, λέγοντας πως είχε καταστρέψει τον υπολογιστή της στην Κατερίνη, πριν συλληφθεί. Ακόμα, είχε πει ότι επιλέγει ερωτικούς συντρόφους μεγαλύτερους σε ηλικία από την ίδια και πως: «Έτσι όπως την πήρα έτσι θα την παρέδιδα» (σ.σ την 11χρονη).


Για την κα Ανάσογλου ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία της υπόθεσης είναι πως η 34χρονη είχε συνεργό στις πράξεις της αλλά και πως δρούσε με απόλυτα οργανωμένο σχέδιο. Σημειώνεται ότι μαζί με την 34χρονη έχει παραπεμφθεί σε δίκη κι ένας άντρας 41 ετών.

«Υπάρχουν πάρα πολλοί μάρτυρες κατηγορίας και αυτή η δίκη δεν θα τελειώσει σε μια μέρα, αλλά σε πολλές» λέει στο Newsbeast η κα Ανάσογλου και συνεχίζει: «έχει γίνει μια εξονυχιστική έρευνα και κλήθηκαν όλοι οι μάρτυρες κατηγορίας, οι οποίοι θα βεβαιώσουν ότι αυτή η γυναίκα δεν έκανε μια πράξη ευκαιριακή, είχε χρόνο μέσα στον οποίο τα σχεδίαζε όλα αυτά.


Σύμφωνα με την κα Ανάσογλου, η 34χρονη κατηγορούμενη από ένα σημείο και πέρα «βούλιαξε» στην κατασκότεινη δίνη της σεξουαλικής της ικανοποίησης. Όπως λέει η δικηγόρος της οικογένειας της Μαρκέλλας: «Πρώτιστο μέλημα της κατηγορούμενης ήταν η ικανοποίηση της σεξουαλικής της ζωής. Άλλη ήταν πιο πριν η 34χρονη, άλλη έγινε στη συνέχεια και ειδικά αφότου γνώρισε τον συγκατηγορούμενό της και δρούσε πια με βάση την σεξουαλική της ικανοποίηση. Εδώ έφτασε να κακοποιήσει σεξουαλικά την ίδια τη μητέρα της. Για αυτό και είναι πια μόνη της, πλην του συνεργού της τον οποίο προσπάθησε να μη μαρτυρήσει, αλλά η ύπαρξη του αποκαλύφθηκε στην πορεία της έρευνας. Η επιμονή της πολιτικής αγωγής έδειξε ότι δεν έδρασε μόνη της».

Μοναδική για τα ελληνικά δεδομένα η υπόθεση- «Μιλάμε για γυναίκα που είναι και η ίδια μητέρα»
Για την κα Ανάσογλου, η υπόθεση με πρωταγωνίστρια την 34χρονη είναι μοναδική για τα ελληνικά δεδομένα, από πολλές απόψεις. «Δεν έχουμε ξαναδεί κάτι ανάλογό της» λέει η δικηγόρος και συνεχίζει: « Είναι ένα θέμα πολύ προχωρημένο, με πρωτοφανή χαρακτηριστικά για τα καθ΄ημάς και ελπίζω να είναι το τελευταίο. Μιλάμε για κατηγορούμενη σε τέτοιες πράξεις η οποία είναι γυναίκα, ήταν σύζυγος και είναι και μητέρα. Αυτό είναι το συγκλονιστικό, ότι είναι μητέρα. Μιλάμε για μητέρα που βίωσε την μητρότητα, αλλά δεν την ένιωσε, δεν την κατάλαβε. Και προφανώς δεν κατάλαβε και την αγνή αγάπη προς τα παιδιά».


Ο Γιώργος Οικονόμου, ο άνθρωπος που βρήκε την Μαρκέλλα μπροστά σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην οδό Θ. Σοφούλη, είχε δηλώσει τότε: «είδα το κοριτσάκι να έρχεται με μία σχολική τσάντα. Παρέπαιε, έδειχνε κουρασμένη. Την ρώτησα: «Κοριτσάκι μου δεν έχεις σχολείο σήμερα. Που πας;» και μου απάντησε ότι ήθελε να επιστρέψει στο σπίτι.

Η σημασία της δίκης.


Η κα Ανάσογλου πιστεύει πως με τα πειστήρια που έχουν συγκεντρωθεί η απόφαση εναντίον της 34χρονης θα είναι καταπέλτης. Όπως το θέτει η ίδια: «Μαζί με τη φωνή της Μαρκέλλας, υπάρχει η φωνή όλων αυτών των παιδιών που πολλές φορές οι υποθέσεις τους δεν έφτασαν στο ακροατήριο. Είναι τόσο συγκλονιστικά τα όσα θα ακουστούν σε αυτή τη δίκη, που θα ζητήσω να γίνει κεκλεισμένων των θυρών ενώ και οι πληροφορίες που βγαίνουν προς τα έξω από αυτή την υπόθεση πρέπει να είναι πολύ προσεχτικά διατυπωμένες. Μιλάμε για την προστασία ενός ανήλικου εδώ. Δεν θέλω να ακουστούν μαζικά οι κακοποιήσεις του παιδιού. Θέλουμε όμως, όσο μπορούμε ως πολιτική αγωγή, να βοηθήσουμε να τιμωρηθούν όσοι άνθρωποι συνεργάστηκαν μαζί της και η τιμωρία να είναι παραδειγματική για να αποτραπεί κάτι παρόμοιο στο μέλλον. Αυτοί οι άνθρωποι ζουν δυστυχώς ανάμεσα μας και δεν τους καταλαβαίνουμε».

Να σημειωθεί ότι ενάμιση χρόνο μετά το περιστατικό η μικρή Μαρκέλλα συνεχίζει σύμφωνα με την κα Ανάσογλου να διαμένει σε κοινωνική δομή. «Είναι καλά όμως» μας λέει η δικηγόρος και καταλήγει: «Η γιαγιά της είναι κατάλληλο πρόσωπο για να αναλάβει την ανατροφή της, αλλά κάθε εξέλιξη σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα ωριμάζει στην ώρα της».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top