Καλά νέα από τον ΠΟΥ: Κανένας νεκρός ως τώρα από τη μετάλλαξη Όμικρον

Καλά νέα από τον ΠΟΥ: Κανένας νεκρός ως τώρα από τη μετάλλαξη Όμικρον

Κανένας νεκρός δεν έχει καταγραφεί από την μετάλλαξη Όμικρον παρά το γεγονός ότι το στέλεχος ως τώρα έχει εντοπιστεί σε 38 χώρες, λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Οι ΗΠΑ και η Αυστραλία είναι οι τελευταίες χώρες που επιβεβαίωσαν κρούσματα της μετάλλαξης.


Την ίδια ώρα η Ινδία επιβεβαίωσε σήμερα το τρίτο κρούσμα της μετάλλαξης στη χώρα ενώ κρούσματα εντοπιστεί επίσης στη Σρι Λάνκα, τη Νότια Κορέα και τη Μαλαισία.

Την ίδια ώρα ο ΠΟΥ προειδοποίησε ότι μπορεί να χρειαστούν εβδομάδες για να προσδιοριστεί πόσο μολυσματική είναι η παραλλαγή Όμικρον κι εάν προκαλεί πιο σοβαρή ασθένεια και πόσο αποτελεσματικές είναι τελικά οι θεραπείες και τα εμβόλια εναντίον της.

«Θα λάβουμε τις απαντήσεις που χρειάζονται όλοι», είπε ο διευθυντής έκτακτης ανάγκης του ΠΟΥ, Μάικλ Ράιαν.


Ο ΠΟΥ δήλωσε χθες ότι δεν είχε δει ακόμη αναφορές θανάτων που να σχετίζονται με το στέλεχος Όμικρον, αλλά η ταχεία εξάπλωση της νέας μετάλλαξης οδηγεί σε προειδοποιήσεις ότι θα μπορούσε να προκαλέσει περισσότερα από τα μισά κρούσματα Covid στην Ευρώπη τους επόμενους μήνες.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Τρέχουν για τη συσπείρωση - Η φθορά και η απώλεια ψήφων από το 2016 μέχρι σήμερα

ΔΗΣΥ: Τρέχουν για τη συσπείρωση - Η φθορά και η απώλεια ψήφων από το 2016 μέχρι σήμερα

Με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα για την κάλπη, στην Πινδάρου καταγράφεται έντονη κινητικότητα, με το βλέμμα στραμμένο όχι μόνο στην πρωτιά αλλά –όλο και πιο έντονα– στον απόλυτο αριθμό των ψήφων. Η εικόνα των τελευταίων μετρήσεων, που φέρνει τον Δημοκρατικό Συναγερμό σε ποσοστά γύρω στο 20–21% και με συσπείρωση κοντά στο 55%, ενεργοποιεί αντανακλαστικά και αναδεικνύει μια κρίσιμη παράμετρο: τη δυνατότητα ανάκτησης απωλειών.

BEST OF TOTHEMAONLINE