ΚΟΣΜΟΣ

Δολοφονία Κασόγκι: Σύλληψη ενός εκ των εκτελεστών του δημοσιογράφου

Δολοφονία Κασόγκι: Σύλληψη ενός εκ των εκτελεστών του δημοσιογράφου

Σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ πραγματοποιήθηκε η σύλληψη ενός εκ των δολοφόνων του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

Συνελήφθη έεπιβεβαίωσε η οφόνων του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Το Ευρωπαϊκό Ραδιόφωνο RTL μετέδωσε ότι ένας από τους ύποπτους δολοφόνους του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι το 2018 συνελήφθη στο αεροδρόμιο Charles de Gaulle στο Παρίσι. Το μέσο ενημέρωσης ισχυρίζεται ότι το άτομο επρόκειτο να επιβιβαστεί σε πτήση για τη Σαουδική Αραβία προτού συλληφθεί.

Σύμφωνα με το RTL, ο συλληφθέντας ονομάζεται Khaled Aedh Al-Otaibi και ταξίδευε με το πραγματικό του όνομα και το διαβατήριό του, αν και οι αρχές εξακολουθούν να ελέγχουν την ταυτότητά του για να το επιβεβαιώσουν. Ένταλμα σύλληψής του είχε εκδώσει η Ιντερπόλ μετά από αίτημα της Τουρκίας. Πηγή της αστυνομίας είπε ότι ήταν στη λίστα καταζητούμενων από τους Γάλλους.Τη σύλληψη επιβέβαιωσε η γαλλική αστυνομία, ανέφερε το Reuters.

Σύμφωνα με επιβεβαίωσε η ικό πρακτορείο οι γαλλικές εισαγγελικές αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες για την έκδοση του συλληφθέντα στην Τουρκία.

Ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος είχε δολοφονηθεί το 2018 αφότου μπήκε στις εγκαταστάσεις του προξενείου της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, στη Τουρκία. Ο Σαουδάραβας διάδοχος πρίγκιπας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν αποκάλυψε αργότερα ότι η δολοφονία του έγινε από μια ομάδα αδίστακτων κρατικών πρακτόρων και υποσχέθηκε να τιμωρήσει τους υπεύθυνους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top