ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Α. Χατζηγιάννη: Στο 90% η πληρότητα ΓΝ Αμμοχώστου - 23 ετών ο νεαρότερος ασθενής

Α. Χατζηγιάννη: Στο 90% η πληρότητα ΓΝ Αμμοχώστου - 23 ετών ο νεαρότερος ασθενής

Στο 90%, έφθασε η πληρότητα του Νοσοκομείου Αναφοράς, καθώς νοσηλεύονται 39 ασθενείς εκ των οποίων οι 8 στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, επειδή χρειάζονται πιο στενή παρακολούθηση. Ο νεαρότερος ασθενής με κορωνοϊό είναι 24 ετών και η γηραιότερη 97 και οι δύο χωρίς ιστορικό εμβολιασμού, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η η Αμαλία Χατζηγιάννη, Επιστημονική Διευθύντρια των Νοσοκομείων Λάρνακας – Αμμοχώστου. Η Δρ Χατζηγιάννη επεσήμανε, επίσης, ότι το εμβόλιο διαδραματίζει μεγάλο ρόλο στη μάχη κατά του κορωνοϊο.


Σημείωσε ακόμα πως «ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς είναι τα 66 έτη, ενώ το 80% των νοσηλευόμενων δεν είναι εμβολιασμένοι. Προς το παρόν δεν υπάρχει νοσηλεία ασθενούς στο Νοσοκομείο με τη μετάλλαξη Ομικρον, αφού σε όλες τις εισαγωγές γίνεται μοριακός έλεγχος».

Σύμφωνα με την κα. Χατζηγιάννη, «σήμερα στο Νοσοκομείο Λάρνακας νοσηλεύονται 23 ασθενείς, εκ των οποίων τρεις στη ΜΑΦ ενώ στο Κέντρο Αποκατάστασης Eden στην Τερσεφάνου φιλοξενούνται 60 άτομα, τα οποία θα παραμείνουν μέχρι την πλήρη αρνητικοποίησή τους».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η κα. Χατζηγιάννη είπε ότι «χθες το απόγευμα δόθηκαν 4 εξιτήρια σε ασθενείς των οποίων οι επαναληπτικές εξετάσεις για κορωνοϊό είναι αρνητικές. Μεταξύ των εξιτηρίων είναι και ο νεαρός ηλικίας 22 ετών που νοσηλευόταν στη ΜΑΦ» είπε και πρόσθεσε πως «ένα άτομο μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας».

Ανέφερε επίσης ότι «το τελευταίο διάστημα η πληθώρα των ασθενών που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς δεν έχει ιστορικό εμβολιασμού. Ο ιός δεν χαρίζεται σε κανένα, δεν γνωρίζουμε ακόμα πόσο επικίνδυνη η νέα μετάλλαξη Ομικρον, η οποία φαίνεται πως είναι πολύ πιο μεταδοτική από τις υπόλοιπες».

Η κα. Χατζηγιάννη κάλεσε τον κόσμο "να συνεχίσει να τηρεί αυστηρά τους κανόνες υγιεινής, δηλαδή αποστάσεις, μάσκα και αντισηπτικό. Μεγάλο ρόλο στη μάχη κατά του Covid-19 διαδραματίζει το εμβόλιο, που προς το παρών, φαίνεται ότι είναι το μόνο που προστατεύει».

Σε άλλη ερώτηση απάντησε ότι «παρά τις εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό και την καθημερινή αύξηση των κρουσμάτων, η συνεχιζόμενη ροή του κοινού στα Εμβολιαστικά Κέντρα δίνει μια νότα αισιοδοξίας και ελπίδας. Τις τελευταίες εβδομάδες το κοινό μεταβαίνει στα Εμβολιαστικά Κέντρα, είτε διευθετώντας ραντεβού μέσω της Πύλης Εμβολιασμού είτε στα Walk-In, για να λάβει την 1η, 2η και 3η δόση του εμβολίου".

Την ίδια ώρα σημείωσε «αισιόδοξα είναι και τα μηνύματα που λαμβάνονται από την έναρξη του εμβολιασμού των παιδιών ηλικίας 5 – 11 ετών. Χθες Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν στο Κέντρο Υγείας Αμμοχώστου 30 εμβολιασμοί παιδιών της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας».

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top