Νέα μέτρα στο τραπέζι για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά - Σήμερα (20/12) η σύσκεψη Υπουργού με ΣΕΕ

Νέα μέτρα στο τραπέζι για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά - Σήμερα (20/12) η σύσκεψη Υπουργού με ΣΕΕ

Νέα μέτρα ενάντια στην εξάπλωση της πανδημίας αναμένεται να συζητηθούν σήμερα, στη σύσκεψη που θα έχει ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα με την Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή ενόψει Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Η σημαντική αύξηση στον αριθμό των νοσηλειών με κορωνοϊό, η συνεχιζόμενη ανοδική πορεία στον αριθμό των ημερήσιων κρουσμάτων, αλλά και η μετάλλαξη «Όμικρον», ανησυχεί τους επιστήμονες που αναμένεται ότι θα καταθέσουν στο τραπέζι νέες εισηγήσεις για την λήψη επιπρόσθετων μέτρων.

Ένα μέτρο που αναμένεται να συζητηθεί ενόψει και των γιορτών είναι οι περιορισμοί στις οικογενειακές συναθροίσεις καθώς και η υποβολή σε τεστ όλων, ανεξαιρέτως εμβολιαστικού ιστορικού, για την είσοδο σε συγκεκριμένους χώρους και τη συμμετοχή σε συγκεκριμένες δραστηριότητες.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, ανακοινώσεις για τη λήψη επιπρόσθετων μέτρων θα γίνουν την Τρίτη, μετά την προγραμματισμένη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανασχηματισμός: Οι τελευταίες πινελιές Χριστοδουλίδη και η αντίδραση Καρούσου

Ανασχηματισμός: Οι τελευταίες πινελιές Χριστοδουλίδη και η αντίδραση Καρούσου

Σε εκκρεμότητα παραμένουν οι ανακοινώσεις για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, καθώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, φαίνεται να ολοκληρώνει τις τελευταίες του αποφάσεις πριν παρουσιάσει τη νέα σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου. Αν και οι ανακοινώσεις αναμένονταν την χθεσινή ημέρα, τελικά μετατέθηκαν, με το Προεδρικό να κρατά κλειστά τα χαρτιά του.

BEST OF TOTHEMAONLINE