ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ: Στα 26 τα κρούσματα της Όμικρον

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ: Στα 26 τα κρούσματα της Όμικρον

Ενημερωτική εκδήλωση για τις εξελίξεις που αφορούν στη πανδημία της Covid 19, πραγματοποιεί σήμερα το μεσημέρι (12:00) η Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, στο Αμφιθέατρο Φυσιολογίας «Γ. Κοτζιάς» της Ιατρικής Σχολής.

«Είναι ξεκάθαρη η συσχέτιση εμβολιαστικής κάλυψης και υιικού φορτίου. Η εικόνα θα ήταν πολύ καλή αν δεν είχε προκύψει η μετάλλαξη Όμικρον. 26 κρούσματα της μετάλλαξης έχουν ταυτοποιηθεί στη χώρα. Τα περισσότερα από αυτά δεν σχετίζονται με ταξίδι, γεγονός που δείχνει τη διασπορά. Επίσης, εντοπίζονται σε Κρήτη και Λακωνία. Υπάρχει πολύ μεγάλη μεταδοτικότητα της Όμικρον όπως καταδεικνύουν τα στοιχεία σε άλλες χώρες», είπε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Βουλευτικές Εκλογές: Η πολιτική πόλωση, τα σκληρά μηνύματα και η μάχη μέχρι τέλους για τη ψήφο

Βουλευτικές Εκλογές: Η πολιτική πόλωση, τα σκληρά μηνύματα και η μάχη μέχρι τέλους για τη ψήφο

Δύο μόλις 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες, το πολιτικό θερμόμετρο, χτυπά «κόκκινο». Οι τελευταίες προεκλογικές συγκεντρώσεις μετατράπηκαν σε πεδίο σκληρής πολιτικής σύγκρουσης, με τα κόμματα να δίνουν την τελική μάχη για τη συσπείρωση των ψηφοφόρων, ενώ η ένταση γύρω από ακραίες τοποθετήσεις και κατηγορίες περί φασισμού και αντιδημοκρατικών πρακτικών ανεβάζει ακόμη περισσότερο τους τόνους.

BEST OF TOTHEMAONLINE