ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ: Στα 26 τα κρούσματα της Όμικρον

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ: Στα 26 τα κρούσματα της Όμικρον

Ενημερωτική εκδήλωση για τις εξελίξεις που αφορούν στη πανδημία της Covid 19, πραγματοποιεί σήμερα το μεσημέρι (12:00) η Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, στο Αμφιθέατρο Φυσιολογίας «Γ. Κοτζιάς» της Ιατρικής Σχολής.

«Είναι ξεκάθαρη η συσχέτιση εμβολιαστικής κάλυψης και υιικού φορτίου. Η εικόνα θα ήταν πολύ καλή αν δεν είχε προκύψει η μετάλλαξη Όμικρον. 26 κρούσματα της μετάλλαξης έχουν ταυτοποιηθεί στη χώρα. Τα περισσότερα από αυτά δεν σχετίζονται με ταξίδι, γεγονός που δείχνει τη διασπορά. Επίσης, εντοπίζονται σε Κρήτη και Λακωνία. Υπάρχει πολύ μεγάλη μεταδοτικότητα της Όμικρον όπως καταδεικνύουν τα στοιχεία σε άλλες χώρες», είπε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Δεν υποβαθμίζω τις δηλώσεις Φιντάν

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Δεν υποβαθμίζω τις δηλώσεις Φιντάν

Σε μια περίοδο που αμφισβητείται ο Καταστατικός Χάρτης των ΗΕ και το διεθνές δίκαιο, ο ΓΓ των ΗΕ δεν θα αναλάμβανε οποιαδήποτε πρωτοβουλία που να ξεφεύγει του πλαισίου του Χάρτη, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, προσθέτοντας πως τα ΗΕ κινούνται προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση την οποία έχει δώσει ο ίδιος ο ΓΓ των ΗΕ.