ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επεκτείνεται το Κέντρο Απασχόλησης Παιδιών στην Κάτω Πάφο – Μεγάλη λίστα αναμονής από εργαζόμενους γονείς

Επεκτείνεται το Κέντρο Απασχόλησης Παιδιών στην Κάτω Πάφο – Μεγάλη λίστα αναμονής από εργαζόμενους γονείς

Επεκτείνεται το Κέντρο Απασχόλησης Παιδιών που φιλοξενεί 100 παιδιά στην Κάτω Πάφο, αφού σύμφωνα με την αντιπρόεδρο της Επιτροπής Κοινοτικού Εθελοντισμού Κάτω Πάφου Εβελύν Κλεάνθους Κωμοδρόμου, από τη Σχολική Εφορεία Πάφου παραχωρήθηκε τεμάχιο στην Επιτροπή Κοινοτικού Εθελοντισμού Κάτω Πάφου που γειτνιάζει με το Κέντρο Απασχόλησης Παιδιών με σκοπό την αξιοποίηση του.

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ η κ. Κωμοδρόμου ανέφερε πως επί τούτου, ζήτησαν από το Αρχιτεκτονικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Νεάπολις, τη βοήθειά τους για να ετοιμάσουν μια μελέτη στο πώς μπορούν να αναπτύξουν καλύτερα το τεμάχιο αυτό που έχει παραχωρηθεί από την Σχολική Εφορεία Πάφου και πώς θα συμβάλει στην επέκταση του Κέντρου Απασχόλησης Παιδιών .

Το υφιστάμενο κτίριο, πρόσθεσε, ήταν το κτίριο που φιλοξενούσε παλαιότερα την προδημοτική του Δ’ Δημοτικού Σχολείου. Η κ. Κωμοδρόμου ανέφερε πως κάποια από τις αίθουσες που φιλοξενεί το Κέντρο Απασχόλησης Παιδιών είναι λυόμενες και έχουν παραχωρηθεί από το Υπουργείο Παιδείας Πολιτισμού Νεολαίας και Αθλητισμού. Ακολούθως αναφέρθηκε και σε κάποια κτιριακά προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν άμεσα.

Η Επιτροπή Κοινοτικού Εθελοντισμού Κάτω Πάφου, συνέχισε, είναι εθελοντική οργάνωση μέλος του Επαρχιακού Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού Πάφου και είναι εγγεγραμμένη ως Σωματείο, σύμφωνα με των περί σωματείων και ιδρυμάτων νόμων και κανονισμών. Το πρόγραμμα επιβλέπεται από το Επαρχιακό Γραφείο Ευημερίας Πάφου και έχει εξασφαλίσει πιστοποιητικά καταλληλότητας από τις αρμόδιες υπηρεσίες, σύμφωνα με τις σχετικές νομοθεσίες περί των Κέντρων Προστασίας και Απασχόλησης Παιδιών νόμων. Είπε ακόμη πως η Επιτροπή Κοινοτικού Εθελοντισμού Κάτω Πάφου συστάθηκε τον Σεπτέμβριο του 2000 μετά από συντονιστικές ενέργειες του Επαρχιακού Γραφείου Ευημερίας και του Επαρχιακού Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού Πάφου, την Μητρόπολη Πάφου, παραγόντων και φορέων καθώς και ομογενών που ζουν και εργάζονται στην περιοχή.

Ερωτηθείσα σχετικά η κ. Κωμοδρόμου ανέφερε πως το Κέντρο Απασχόλησης Παιδιών που λειτουργεί στην Κάτω Πάφο φιλοξενεί γύρω στα 100 παιδιά, παιδιά κυρίως της περιοχής Κάτω Πάφου και στις ηλικίες 5- 12 ετών. Είπε ωστόσο πως υπάρχει λίστα αναμονής για ακόμη άλλα τόσα παιδιά, λόγω και του γεγονότος ότι οι γονείς εργάζονται και υπάρχει και προκύπτει ανάγκη υγιής απασχόλησης των παιδιών μετά το σχολείο. Τα παιδιά που δέχεται το κέντρο φοιτούν σε δημόσια σχολεία της Πάφου, παιδιά από μονογονεϊκές οικογένειες, λήπτες δημοσίου βοηθήματος, γονείς με σοβαρές παθήσεις και πολύτεκνες οικογένειες.

Επιπρόσθετα τόνισε πως στο Κέντρο Απασχόλησης Παιδιών προσφέρεται γεύμα, ενασχόληση τα απογεύματα όσον αφορά βοήθεια στη σχολική εργασία, εκμάθηση ηλεκτρονικών υπολογιστών, γίνεται κατήχηση στα παιδιά, γίνονται διάφορες κατασκευές, ενώ δίδονται διαλέξεις από διάφορους φορείς από την Αστυνομία, ολόχρονα.

Λειτουργεί ολόχρονα και τον καιρό που είναι τα σχολεία κλειστά λόγω Πάσχα Χριστουγέννων και καλοκαιριού. Το κέντρο απασχόλησης παιδιών επειδή απευθύνεται βασικά στους εργαζόμενους γονείς λειτουργεί, όποτε υπάρχει ανάγκη για τη φύλαξη παιδιών όταν οι γονείς δουλεύουν.

Λειτουργεί από τις 07:00 το πρωί μέχρι τις 17:00 και το καλοκαίρι μέχρι τις 18:00, σημειώνοντας πως τα παιδιά της Λέσχης επειδή τα ίδια επωφελούνται από τον εθελοντισμό, γιατί είναι ένα κέντρο που βασίζεται στον εθελοντισμό, ασχολούνται με κατασκευές που μέσω κάποιων φορέων μαζεύονται χρήματα για άλλα παιδιά. Επίσης, συμπλήρωσε, τους δίνεται η ευκαιρία να λαμβάνουν μέρος σαν οργανωμένα σύνολα σε διάφορες εκδηλώσεις και σε άλλες σχολικές γιορτές.
Πηγή: KYΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top