ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Τα μέτρα που έρχονται μετά την νέα έκρηξη των κρουσμάτων - Ανατροπή στο καλωσόρισμα του 2022

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Τα μέτρα που έρχονται μετά την νέα έκρηξη των κρουσμάτων - Ανατροπή στο καλωσόρισμα του 2022

Μόνο αυστηροποίηση των μέτρων σκέφτονται Υπουργείο Υγείας και επιδημιολόγοι και σε καμία περίπτωση δεν εξετάζουν χαλαρώσεις για το επόμενο διάστημα.

Μετά την χθεσινή (26/12), έκρηξη που είδαμε στα κρούσματα, καθώς ανακοινώθηκαν άλλα 912 επιβεβαιωμένα, δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει έκτακτα μέτρα για τις μέρες της πρωτοχρονιάς.

Κρίσιμες αναμένονται οι επόμενες ώρες για το αν θα υπάρξουν νέα μέτρα στο τραπέζι, ενώ το σενάριο που όλοι απευχόμαστε είναι η επιστροφή του lockdown ή μέτρα παρόμοιου τύπου, όπως απαγόρευση κυκλοφορίας.

Ένα σενάριο που μοιάζει πιο πιθανό, είναι να υπάρξει μείωση των ατόμων στους χώρους εστίασης και τα νυχτερινά κέντρα, όπως επίσης και μεγαλύτερες αποστάσεις ανάμεσα στους θαμώνες.

Άλλωστε, όπως δήλωσε και ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα, μια νέα συνάντηση με επιδημιολογική ομάδα και συμβουλευτική επιτροπή για επανεξέταση των μέτρων, είναι κάτι που θα εξαρτηθεί από τα σημερινά και αυριανά αποτελέσματα.

Την ίδια ώρα τόνισε πως εάν διαφανεί ότι τα κρούσματα και το ποσοστό θετικότητας είναι υψηλό, όπως επίσης και οι νοσηλείες -χθες είδαμε ότι είχαμε μια σημαντική μείωση στις νοσηλείες - εάν αυτά τα δυο είναι αυξημένα, τότε θα συναντηθούμε, είπε, με τη συμβουλευτική επιστημονική επιτροπή για να δούμε εάν θα πρέπει να λάβουμε επιπρόσθετα μέτρα.

Το θετικό σε αυτή την κατάσταση είναι ότι αρκετοί πολίτες έσπευσαν για εμβολιασμό, καθώς η εμβολιαστική κάλυψη αυξάνεται καθημερινά με πολλούς πολίτες να σπεύδουν για να λάβουν και την τρίτη δόση. Αρκετοί από τους πολίτες που έσπευσαν τώρα για εμβολιασμό, θορυβήθηκαν από τα νέα μέτρα, κυρίως από αυτό που αποκλείει τους ανεμβολίαστους από τους χώρους εστίασης και τα νυχτερινά κέντρα.

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση στα νοσηλευτήρια, συνολικά νοσηλεύονται 162 ασθενείς της νόσου COVID-19, εκ των οποίων οι 74 σε σοβαρή κατάσταση ή σε συνθήκες ΜΑΦ. Από τους 74 ασθενείς που είναι σε σοβαρή κατάσταση, οι 26 είναι διασωληνωμένοι, οι 5 νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας εκτός αναπνευστήρα και οι 43 σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top