ΠΡΟΣΟΧΗ: Ανάκλυση τροφίμων από την Κυπριακή αγορά

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ανάκλυση τροφίμων από την Κυπριακή αγορά

Το Υπουργείο Υγείας πληροφορεί το καταναλωτικό κοινό ότι οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου έχουν λάβει σχετική ενημέρωση μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF).

Σύμφωνα με την ενημέρωση στα πιο κάτω αναφερόμενα τρόφιμα με την εμπορική επωνυμία Rabenhorst, διαπιστώθηκε να περιέχεται η μη επιτρεπόμενη ουσία οξείδιο του αιθυλενίου, κατά παράβαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας:

Οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας έχουν ήδη ενημερώσει σχετικά την επιχείρηση τροφίμων που διακινεί τα εν λόγω προϊόντα στην κυπριακή αγορά, με οδηγίες για άμεση ανάκληση / απόσυρση όλων των ποσοτήτων των συγκεκριμένων παρτίδων.

Επειδή, όμως, ενδέχεται κάποια ποσότητα των εν λόγω παρτίδων να βρίσκεται ήδη στην κατοχή καταναλωτών, αυτοί προτρέπονται όπως αποφύγουν την κατανάλωση τους και εάν επιθυμούν να τα επιστρέψουν στους χώρους από όπου τα έχουν αγοράσει.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στο Προεδρικό η «τριάδα» του 8,4%-Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανοίγει τον δρόμο προς το 2028 - Βλέπει ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ και Οικολόγους

Στο Προεδρικό η «τριάδα» του 8,4%-Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανοίγει τον δρόμο προς το 2028 - Βλέπει ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ και Οικολόγους

Στο ίδιο τραπέζι με τρεις πολιτικές δυνάμεις που μπορεί να έμειναν εκτός Βουλής, αλλά εξακολουθούν να εκπροσωπούν ένα υπολογίσιμο κομμάτι του εκλογικού σώματος, κάθεται σήμερα το μεσημέρι ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE