Επισημαίνεται η αναποτελεσματικότητα των δύο δόσεων εμβολίου έναντι της «Όμικρον» - Απαραίτητη η 3η δόση

Επισημαίνεται η αναποτελεσματικότητα των δύο δόσεων εμβολίου έναντι της «Όμικρον» - Απαραίτητη η 3η δόση

Τη σημασία τρίτης δόσης για την επίτευξη αποτελεσματικότερης προστασίας έναντι της μετάλλαξης «Όμικρον», η οποία εξαπλώνεται με ταχείς ρυθμούς στην Ελλάδα, ανέδειξε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, κατά τη διάρκεια της επίσημης ενημέρωσης για το εμβολιαστικό πρόγραμμα στην Ελλάδα.

Όπως ανέφερε η ίδια, η αποτελεσματικότητα των δύο δόσεων έναντι της «Όμικρον» παρουσιάζεται μειωμένη, σε σύγκριση με άλλες μεταλλάξεις, ενώ χαρακτήρισε την τρίτη δόση ως κλειδί για την αντιμετώπιση της συγκεκριμένης μετάλλαξης. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι δεν είναι γνωστή η διάρκεια της προστασίας που προσφέρει η τρίτη δόση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Τουφάν Έρχιουρμαν, συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου έως τα τέλη Απριλίου με σκοπό να προβούν σε πιο συγκεκριμένες ανακοινώσεις, όπως ανακοίνωσαν τα ΗΕ μετά τη σημερινή τους συνάντηση στην κατοικία του Ειδικού Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα στην Κύπρο, Χασίμ Ντιάν, στη νεκρή ζώνη στη Λευκωσία. Πρόσθεσαν πως οι δυο ηγέτες χαιρέτισαν τη διαρκή δέσμευση και εμπλοκή του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στο Κυπριακό και επανέλαβαν τη συνεχή ετοιμότητά τους να υποστηρίξουν τις προσπάθειές του.

BEST OF TOTHEMAONLINE