ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος με τον επιχειρηματία και το story του με τα 417 χλμ/ώρα σε δημόσιο δρόμο - ΒΙΝΤΕΟ

Σάλος με τον επιχειρηματία και το story του με τα 417 χλμ/ώρα σε δημόσιο δρόμο - ΒΙΝΤΕΟ

Το video που έγινε viral πριν λίγες ημέρες, με μία Bugatti Chiron να φθάνει τα 417 χλμ/ώρα σε έναν δημόσιο δρόμο έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στην Γερμανία.

Ο Τσέχος επιχειρηματίας πέρα από το κατόρθωμά του το οποίο τον έκανε διάσημο σε όλο τον κόσμο βρίσκεται πλέον αντιμέτωπος και με την γερμανική κυβέρνηση η οποία καταδικάζει αυτή την εξωφρενική ιδέα.

Το υπουργείο Μεταφορών της Γερμανίας επισήμανε σε ανακοίνωσή του ότι επειδή είναι ελεύθερο να φθάσει κανείς σε τέτοιες παράλογες ταχύτητες στις Autobahnen αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει και το κάνει.

Η λογική είναι ότι κρίνεται ως απαράδεκτη οποιαδήποτε συμπεριφορά στον δρόμο η οποία μπορεί να οδηγήσει σε κίνδυνο τόσο τον οδηγό του εκάστοτε οχήματος όσο και τους υπόλοιπους που κινούνται στον δρόμο. Όλοι οι χρήστες του δρόμου θα πρέπει να τηρούν τους κανόνες οδικής ασφάλειας, αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών της Γερμανίας.

Στo video που δημοσιοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες, βλέπουμε τον οδηγό της Bugatti να φθάνει τα 417 χλμ/ώρα, μόλις 3 χλμ/ώρα κάτω από το ηλεκτρονικά περιορισμένο όριο του κατασκευαστή.
Ο ιδιοκτήτης της Chiron είχε δηλώσει ότι το video γυρίστηκε τον Ιούλιο του 2021 και είχαν παρθεί όλα τα μέτρα ασφαλείας. Είχε επιλέξει ένα τμήμα μιας Autobahn με ευθεία τουλάχιστον 10 χιλιομέτρων, με τρεις λωρίδες κυκλοφορίας και ώρα που είχε ελάχιστη κίνηση.

Το γερμανικό υπουργείο Μεταφορών πάντως ξεκαθαρίζει ότι η νομοθεσία απαγορεύει την επικίνδυνη οδήγηση ακόμα και στην Autobahn. Και επικαλείται μία διάταξη του ΚΟΚ η οποία αναφέρει ότι οι οδηγοί πρέπει να συμπεριφέρονται με τέτοιο τρόπο ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος για άλλα άτομα, να μην παρεμποδίζεται ή να ενοχλείται κάποιος από τους υπόλοιπους οδηγούς περισσότερο από ότι είναι αναπόφευκτο για τις εκάστοτε καταστάσεις που επικρατούν στον δρόμο.

Ο νόμος επίσης επιβάλλει στους οδηγούς να οδηγούν τόσο γρήγορα όσο χρειάζεται να να έχουν διαρκώς το όχημά τους υπό πλήρη έλεγχο.
ο όλο θέμα που έχει ανακύψει με την συγκεκριμένη Bugatti είναι ότι επαναφέρει και πάλι στην συζήτηση την επιβολή ορίων ταχύτητας στους αυτοκινητόδρομους της Γερμανίας. Όχι μόνο για τέτοιου είδους φαινόμενα αλλά και για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος και μείωσης των εκπομπών ρύπων.

Η πρόταση που έχει κατατεθεί από τους Πράσινους που συμμετέχουν στη νέα κυβέρνηση θεωρεί λογικά τα 130 χλμ/ώρα, όμως υπάρχει έντονη αντίδραση από την κοινή γνώμη, καθώς η απουσία ορίων ταχύτητας είναι μία βαθιά ριζωμένη παράδοση στους Γερμανούς πολίτες που δύσκολα θα δεχθούν να την αλλάξουν.

Δείτε το βίντεο

Πηγή: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top